agencija za kadrovanje

Kako načrtovati učinkovito prestrukturiranje organizacije?


Organizacijsko prestrukturiranje potrebno, da podjetje ostane konkurenčno, zlasti ko mora ohraniti svojo konkurenčno prednost glede na razvoj v svoji panogi. Razumevanje osnov prestrukturiranja vam lahko pomaga pri učinkoviti izvedbi prestrukturiranja za doseganje vaših ciljev. Del organizacijskega prestrukturiranja pa je tudi kadrovsko prestrukturiranje, pri čemer vam lahko pomagajo pravni svetovalci kadrovskih agencij. V tem članku razložimo, kaj je prestrukturiranje organizacije, opišemo razloge zanj in podamo nasvete, kako prestrukturirati vašo organizacijo.

Kaj je prestrukturiranje organizacije?

Prestrukturiranje organizacije je sprememba poslovnega modela, strukture ali procesov podjetja. Prestrukturiranje lahko vključuje spremembe v delovni sili (kadrovsko prestrukturiranje), reorganizacijo hierarhije podjetja ali uvedbo novih procesov. Obseg prestrukturiranja je lahko odvisen od dejavnikov, kot je lansiranje novega izdelka ali izpolnjevanje potreb strank. Na primer, če je zaradi zmanjšanja stroškov poslovanja prestrukturiranje nujno, bodo morda potrebna obsežna odpuščanja, pri čemer vam lahko pomagajo pravni svetovalci iz agencij za kadrovanje. Do organizacijskega prestrukturiranja lahko pride, ko se vodstvo odloči, da je treba del poslovanja spremeniti. Če so pravilno izvedene, lahko takšne spremembe izboljšajo poslovanje na določenem področju ali več njih.

pravno svetovanje
Pravno svetovanje pri prestrukturiranju organizacije.

Koga vključuje prestrukturiranje organizacije?

V mnogih organizacijah prestrukturiranje pogosto vključuje naslednje skupine:

  • Vodstvo: Vodstvo si pogosto prizadeva ohraniti organizacijo uspešno in operativno. Uprava, ki jo pogosto predstavlja izvršni odbor, lahko tudi oceni aktivnosti v procesu prestrukturiranja in nudi podporo za zagotovitev njegove uspešnosti.
  • Zaposleni: Čeprav podjetje morda ne bo neposredno vključilo zaposlenih v prestrukturiranje, lahko z informacijami zmanjša nasprotovanje in poveča uspeh, če zaposlene vključi zgodaj v proces.
  • Kadrovsko osebje: Kadrovsko osebje pogosto ustvarja načrte za vodenje reorganizacije in sporoča spremembe zaposlenim.
  • Zainteresirane strani: vključenost zainteresiranih strani ali vlagateljev je lahko odvisna od dejavnikov, kot sta velikost podjetja in obseg prestrukturiranja. Velika podjetja z močnimi vlagatelji jih pogosto vključujejo pri sprejemanju odločitev, ki bi lahko pomembno vplivale na poslovanje.
Osnove prestrukturiranja podjetja pri čemer vam lahko pomagajo svetovalci in agencija za kadrovanje.

Razlogi za prestrukturiranje organizacije

Prestrukturiranje je pogosto posledica analize trenutnega stanja podjetja in identifikacije potrebnih sprememb. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj se nekatera podjetja lahko odločijo za prestrukturiranje.

V isti kategoriji: