surova hrana za pse

Osnovna načela za surovo hrano za pse


Surova hrana za pse je prav tako kot mokra hrana za pse vse bolj priljubljena vrsta hrane za naše kosmatince. Takšna pasja hrana označuje biološko primarno hrano za pse oziroma hranjenje s surovo hrano ter kostmi. Metoda temelji na prehranjevalnih navadah volkov.

Osnovna hrana volkov je zlasti sveže meso in drobovina. Obenem sem vključujemo še manjšo količino rib, zelenjave, sadja ter prebavljenih žit, in sicer iz želodčne vsebine plena, ki jo volkovi pojedo skupaj s celotnim plenom. Na pesto oblikovanem tovrstnem jedilniku pa se lahko znajdejo še semena, zelišča, oreščki, listi in korenine. Slednje je odvisno predvsem od letnega časa.

Hranjenje z raznoliko in dovolj uravnoteženo hrano v daljšem časovnem obdobju

Surova hrana za pse temelji na metodi hranjenja z raznoliko in uravnoteženo hrano, in to v čim daljšem časovnem obdobju. Na takšen način lahko svojemu psu omogočimo vsa hranila iz različnih virov. Če torej želimo, da je prehrana za našega psa čim bolj izvirna pa tudi dovolj raznolika, je zelo pomembno, da semu ponudi najboljša hrana za pse, Poleg bogatega beljakovinskega vira svežega mesa ponudimo še naravne dodatke, ki so odlična podpora za surovo hrano.

surova hrana za pse naj bo čim bolj izvirna in raznolika
Če želimo, da je surova hrana za pse čim bolj izvirna pa tudi dovolj raznolika, jim poleg bogatega beljakovinskega vira svežega mesa ponudimo še naravne dodatke, ki so odlična podpora za surovo hrano.

Popolni obrok za psa pa naj bi bil sestavljen iz 70 % ali 80 % mesnega deleža ter iz 20 % ali 30 % zelenjavno-rastlinskega dela. To pomeni., da še zdaleč ni dovolj, če psu ponudimo samo meso, ker mu bo s tem zagotovo primanjkovalo življenjsko pomembnih vlaknin, mineralov ter vitaminov.

Prva skrb naj bo kakovost mesa

Video, ki pojasni kakšna naj bi bila uravnotežena surova hrana za pse

Ko je v ospredju surova hrana za pse je v prvi vrsti torej ključna kakovost samega mesa. Na trgu je na voljo zelo bogata ponudba že pripravljenih surovin, popolnih obrokov za pse.

Berite naprej na povezavi: https://www.pasme-psov.com/osnovna-nacela-za-surovo-hrano-za-pse/

V isti kategoriji: