Hrana za pse

Katera vrsta hrane je najboljša za pse?


Najboljša hrana za pse je v resnici odvisna od več dejavnikov, kot si morda mislite. Tega se verjetno precej bolje zavedajo izkušeni lastniki živali. V prvi vrsti je ključno, da je hrana za pse izbirana izključno v specializirani prodajalni. To je trgovina za male živali.

Seveda je sama kakovost hrane v veliki meri odvisna tudi od proizvajalca oziroma blagovne znamke. Če želite svojemu hišnemu ljubljenčku le najbolje, se izogibajte poceni hrani za živali povsem neznanega proizvajalca.

Vrsta hrane za pse

Še preden svojega hišnega ljubljenčka pričnete primerno hraniti oziroma preden ga sprejmete v svoj dom, se morate obvezno izobraziti o dobrem prehranjevanju. To med drugim pomeni, da morate vedeti tudi, katere vrste hrane za pse so na voljo na trgu.

Kako narediti domačo hrano za pse

V osnovi se hrana za pse lahko deli na suho, polvlažno in mokro. Ne moremo trditi, katera med njimi je najboljša hrana za pse. Pogosto je tako, da lastniki psov živali hranijo mešano. To pomeni, da jim v dnevu ponudijo tako s suho hrano v obliki briketov kot mokro hrano na primer v obliki konzerve.

Hladno stiskana hrana za pse

Pogosto pa lahko, predvsem v zadnjem času, slišite, da je daleč najboljša hrana za pse tista, ki je hladno stiskana. A tudi pri tem morate biti izjemno previdni. Takšna hrana lahko s seboj prinaša številne pasti. Ni nujno, da bo učinkovala na žival tako, kot obljublja proizvajalec.

Hladno stiskana hrana za pse
Poskrbite za vitalnost svojega psa z hladno stiskano hrano za pse

Hladno stiskana hrana s seboj prinaša tako prednosti kot slabosti. Obvezno morate poznati obe plati. Ne smejo vas zavesti samo izjemne koristi takšne hrane, temveč se osredotočite tudi na morebitne slabosti in zakaj do njih sploh prihaja.

Najbolj priljubljena pasja hrana

Če bi naključne lastnike oziroma skrbnike psov vprašali, s katero hrano se njihov hišni ljubljenec prehranjuje, bi večina med njimi zagotovo omenila tudi brikete. Ti še vedno veljajo za najbolj priljubljeno pasjo hrano. Ta ni praktična zgolj za psa, temveč tudi za lastnika.

Hrana za pse - briketi
Izberite kakovostne brikete za popolno hrano za pse

Po drugi strani pa je večina kužkov navdušenih tudi nad mokro hrano. Za piko na i pa zagotovo poskrbijo še pasji priboljški, ki so na primer v obliki pasjih keksov ali česa podobnega.

Kje se nahaja najboljša trgovina za male živali?

Verjetno ste opazili, da je hrana za živali dandanes na voljo že skorajda na vsakem koraku oziroma v vsaki bolje založeni trgovini z živili. Lahko jo kupite kar mimogrede v kakšni trafiki in celo na bencinski postaji. Večina te hrane za živali je seveda cenovno dostopnejša, na njej pa ni nujno zapisan priznani proizvajalec.

Povsem drugačne izdelke pa vam lahko ponudi trgovina za male živali. Morda se ta ne nahaja v neposredni bližini vašega doma ali delovnega mesta, zato se morate po kakovostno hrano za svojega hišnega ljubljenčka voziti precej daleč, kar vam vzame kar nekaj časa. K sreči obstaja odlična rešitev, ki se imenuje spletna trgovina za male živali.

Fizična in spletna trgovina za male živali

Če vam je bila v preteklosti trgovina za male živali povsem od rok in se vanjo niste mogli odpraviti enkrat na teden, kot ste načrtovali, je danes dostopnost takšnih trgovin k sreči precej boljša. Na voljo so tudi spletne trgovine za male živali. To pomeni, da lahko hrano in druge izdelke za živali naročate kar na daljavo.

A tudi pri izbiri spletne trgovine za male živali je treba biti precej previden. Tudi na spletu se namreč pojavljajo posamezniki, ki v resnici ne prodajajo prav kakovostne hrane za živali. Hrano za svojega psa, mačko in druge mali živali torej nakupujte v dobro preverjenih trgovinah.

Če imate možnost, pa je seveda fizična trgovina za male živali še vedno najboljša izbira. V njej se lahko mirno pogovorite z lastnikom oziroma ponudnikom, ki je praviloma tudi strokovno podkovan in izkušen na tem področju. Večina dobrih trgovin za male živali vedno sodeluje tudi z veterinarji.

Kaj vse vam ponuja trgovina za živali?

Ko vstopamo v prodajalno za male živali, verjetno najprej želimo kupiti kakovostno hrano. A to še zdaleč ni edini izdelek, ki je tam na voljo. V trgovini lahko najdete čisto vso opremo, ki jo želite na primer omogočiti psu.

Ne nazadnje pa trgovina za male živali ponuja tudi izdelke, ki so dobrodošli za vse lastnike živali. Na voljo so celo majice, na katerih so prikupni in zabavni zapisi, povezani z živalmi in lastniki.

V isti kategoriji: