Mokra hrana za pse

Je mokra hrana za pse dovolj primerna izbira


Če ste tik pred nakupom pasje hrane in tega do sedaj še niste počeli, je pred vami ne preveč lahka naloga. Obstaja namreč kar nekaj različnih vrst hrane, izbira pa je odvisna od številnih dejavnikov. Na sploh pa lahko pasjo hrano razdelimo na tri večje kategorije. To so suha, polvlažna in mokra hrana za pse.

Med vsemi vrstami hrane za male živali je za človeka zagotovo najbolj priročna suha hrana, na primer v obliki briketov. Kar pa se tiče živali, pa nekatere med njimi naravnost obožujejo mokro hrano.

Kaj torej izbrati: mokro ali suho pasjo hrano?

Mokra hrana za pse pogosto živalim precej bolj prija, zato jo tudi bistveno hitreje pojedo. Seveda pa ni nujno, da je to na dolgi rok za žival primerno. To boste lahko opazili pri njenem razvoju in ne nazadnje tudi pri vedenju.

Mokra hrana za pse
Psi imajo običajno zelo radi mokro hrano za pse

Večina lastnikov psov in drugih živali suho hrano primerno kombinira z mokro. To v praksi na primer pomeni, da je mokra hrana psom postrežena enkrat na dan. V določenem delu dneva pa kužek prejme obrok tudi v obliki suhe hrane, na primer v obliki briketov.

Zaželeni tudi pasji priboljški?

Samo mokra hrana za pse ali zgolj samo suha hrana verjetno ne bi bila primerna izbira za vašega novega hišnega ljubljenčka. Opazili boste, da je pasji kosmatinec še najbolj zadovoljen, če mu kombinirate obe vrsti hrane. Seveda mora nekje poleg sebe vedno imeti na dosegu tudi čisto pitno vodo.

Največje napake, ki jih ljudje naredijo pri vzgoji kužka s pomočjo priboljškov

Zelo dobrodošla izbira so še pasji priboljški, ki so na primer v obliki keksov ali česa podobnega. S takšno vrsto hrane za živali prav tako ne smete pretiravati. Psu jo ponudite le tu in tam. S priboljškom ga lahko denimo nagradite, ker primerno vede med vožnjo v avtu.

Pomoč veterinarja pri izbiri pasje hrane

Seveda pa se vam kot lastniku psa lahko zelo hitro pripeti, da boste pri izbiri hrane za svojo malo žival povsem nemočni. Pes ne bo želel jesti ne mokre in ne suhe hrane, prav tako mu ne bodo prijali pasji prigrizki. Kaj storiti v tem primeru?

Najprej se poskusite pogovoriti z izkušenim in strokovno podkovanim prodajalcem v prodajalni za male živali. Koristne nasvete vam prav tako lahko ponudi veterinar. Morda je kriv samo okus ali vonj hrane, ki psu preprosto ne paše.

V isti kategoriji: