LED namizne svetilke

Uporabni dodatek za vsak dom


Vsak dom je velik bolj prijeten za bivanje, če je topel in dobro osvetljen. Pogosto se pri opremi spalnice, učne sobe, dnevne sobe in drugih prostor znajdemo pred izzivom, kako primerno izbrati vse elemente, kot so omare, ogledala, predalniki in podobno. Velikokrat pa pozabimo na namizne svetilke, ki so izredno uporabne pri učenju, branju ali številnih ročnih opravilih. Na voljo so v klasičnih in LED izvedbah, ki se med seboj precej razlikujejo. Neglede na svetilo, ki ga bomo izbrali, pa je pomembno, da nam nudi dovolj svetlobe. 

LED namizne svetilke so izredno uporabne

Vedno večjo popularnost je mogoče pripisati LED lučem vseh velikosti, namembnosti in vrstam. Za to je večinoma zadolženo dejstvo, da porabijo zanemarljivo malo električne energije. Pri delovanju pa se ne segrevajo. To jih naredi izredno priročne in varne za uporabo doma kot tudi v pisarni, otroški sobi in podobno. 

Top 3 namizne svetilke.

Nekatere LED namizne svetilke so opremljene z vgrajeno polnilno baterijo oziroma akumulatorjem. Tako jih lahko uporabimo tudi v primeru izpada električnega omrežja. Večino današnjih omenjenih svetilk je LED izvedbe. Lahko pa najdemo tudi klasične izvedbe, ki imajo svoje prednosti.

Namizna svetila lahko osvetlijo samo delno površino mize

Novejše namizne svetilke so izredno uporabne, saj lahko usmerimo snop svetlobe na določeno mesto. Tako je mogoče osvetliti le določeno površino na mizi, če potrebujemo močno svetlobo za delo, branje ali drugo aktivnost. Ko pa svetila več ne potrebujemo, pa ga preprosto ugasnemo. Nekatera svetila so namenjena tudi bolj finim opravilom, kot je risanje. Omenjene izvedbe svetil imajo zato vgrajene različne tehnologije, kot so različni koti postavitve luči, vgrajena baterija in zmožnost izbire toplote svetlobe.

Nekatere namizne svetilke so dovolj močne, da deloma osvetlijo večji prostor, ko jih prižgemo. Tako ni potrebe po tem, da bi uporabili glavno stikalo za luči v sobi. To je predvsem uporabno v primeru, da želimo osvetliti prostor v katerem se nahajamo le deloma.

Novejše namizne svetilke so izredno uporabne, saj lahko usmerimo snop svetlobe na določeno mesto.

Namizne svetilke LED je mogoče zatemniti

Nekatere LED luči je mogoče zatemniti ali jim drugače prilagoditi nivo svetlobe. Novejše LED namizne svetilke imajo vgrajeno funkcijo, kjer lahko izbiramo med 10% in 100% moči oziroma jakosti svetlobe. Tako lahko prilagodimo količino svetlobe za risanje, branje, učenje, čiščenje mize in druga opravila.

namizne led svetilke
Nekatere LED namizne svetilke so opremljene z vgrajeno polnilno baterijo oziroma akumulatorjem.

Zmožnost prilagajanja količine svetlobe je tudi uporabno za starejše ljudi. Zatemnjeno svetlobo namizne svetilke lahko uporabijo, da osvetlijo vse ovire v prostoru, ki bi morda lahko predstavljale nevarnost. Priporočeno je, da izberemo svetilo, ki proizvaja rumeno svetlobo, če nameravamo uporabljati funkcijo zatemnitve. To pa zato, ker je rumena svetloba najmanj moteča v primerih, da želimo osvetliti prostor samo do te mere, da vidimo vse ovire, želimo prijetno počivati, se preobleči in opraviti druga opravila.

V isti kategoriji: