korekcijska očala

Skrite lastnosti, ki jih imajo korekcijska očala


Dandanes živimo v svetu, kjer se vsi močno zanašamo na svoj vid. Obenem pa je mogoče opaziti, da vedno več časa preživimo pred zasloni doma in v pisarni. Otroci pa tudi obremenjujejo svoje oči z raznimi video napravami, kot so igralne konzole, pametni telefoni in podobno. Poleg tega pa so postopki pregleda oči postali bolj napredni, zato je mogoče hitreje odkriti številne bolezni. Vse skupaj pomeni, da so korekcijska očala vedno bolj pomemben pripomoček za ohranjanje dobrega vida pri otrocih in odraslih. Imajo pa tudi številne druge prednosti, ki jih morda sprva ne opazimo.

Nižja obremenitev oči pri vsakodnevnih opravilih

Vsakodnevno obremenjujemo oči pri opravljanju številnih opravil. To je normalno, vendar nastane težava, če preživimo veliko časa za računalniškim zaslonom, saj tako močno obremenimo oči. Posledica morda sprva niso opazne, ko pa to počnemo več tednov, mesecev ali let, pa se lahko pokažejo številni simptomi.

Računalniška korekcijska očala olajšajo delo za računalnikom
Računalniška korekcijska očala lahko zmanjšajo obremenitev oči in vratu, kar vam močno olajša delo za računalnikom.

Kakovostna računalniška korekcijska očala zmanjšajo obremenjenost oči, saj odpravijo nepravilnosti v vidu. Seveda je veliko odvisno od vrste očal, ki jih uporabljamo. V vsakem primeru pa nam pomagajo boljše videti, neglede na to kaj počnemo.

Zaščita pred soncem

Ne glede na sezono v letu, sonce proizvaja močne UV žarke. Predstavljajo nevarnost za naše oči, saj močna radiacija lahko sčasoma poškoduje vrhnje tkivo oči. Škodo pa lahko tudi povzroči na roženici in lečah v očeh. Poškodbe ključnih delov oči lahko privedejo do slabšega vida ali številnih bolezni. Z uporabo sončnih korekcijskih očal je mogoče močno omejiti vpliv UV žarkov oziroma radiacije na naše oči. To pa je izredno koristno v sončnih dneh ali če veliko potujemo. Omenjena očala lahko tudi nosimo skozi celo leto, saj so namenjena zaščiti vida v vsakem letnem času.

Preprečevanje razdraženosti oči

Človeške oči so izredno občutljiv organ. Zato lahko na njih hitro vplivajo številni alergeni, kot so pršice, cvetni prah in drugi elementi, ki jih najdemo v številnih okoljih. Povzročijo lahko tudi infekcije ali delno slepoto, kar ima za posameznika negativne posledice.

Ne glede na korekcijska očala, ki jih nosimo, bomo lahko uživali delno zaščito pred alergeni. Ker leče očal pokrijejo celotne oči, delujejo kot neke vrste filter za prah in druge mikro-elemente, ki lahko povzročijo težave z našim vidom.

Korekcijska očala je preprosto vzdrževati

Vsak optični pripomoček je potrebno vzdrževati. Glede na naravo medicinskega pripomočka, mora ta biti čist, saj ga potrebujemo za ohranjanje jasnega vidu. Današnja korekcijska očala so narejena tako, da jih lahko hitro in preprosto očistimo. Optik, optometrist ali očesni zdravnik nam poda napotke kako hitro in učinkovito opravimo čiščenje. Tako lahko po celodnevni uporabi svoja korekcijska očala pripravimo na nov dan uporabe. Pri tem pa ne izgubljamo časa, kar je velika prednost. 

Bi radi izvedeli kako lahko najboljše očistite korekcijska očala? Oglejte si video, kjer je za vas strokovnjak naštel 7 načinov, s katerimi boste dosegli najboljše rezultate.

Vedno je priporočeno, da se ob prvih znakih težav z očmi naročimo na pregled oči. Tako bomo poskrbeli, da hitro odkrijemo vzrok težav in uberemo najboljšo pot zdravljenja. Seveda pa ne gre zanemariti dejstva, da bomo tako tudi preprečili poškodbe oči, ki so lahko posledica mnogih dejavnikov.

V isti kategoriji: