vizir za čelado motorista

Vizir za čelado – nujen element varne vožnje


Sončni dnevi kar vabijo, da del vsakodnevnih aktivnosti preživimo v naravi. Suhe ceste in jasno nebo na plan privabijo tudi kolesarje in motoriste. Predvsem slednji morajo biti za svoje preživljanje prostega časa ustrezno opremljeni – pri hitri vožnji z motorjem namreč lahko pride do nezgod, zato sta primerna obleka in čelada vsekakor nepogrešljiv del celotne oprave. Za nemoteno vožnjo z motorjem pa je nujno, da imamo tudi vizir za čelado. 

Vizir za čelado je sestavni del čelade, ki omogoča zaščito pred zunanjimi elementi, kot so npr. insekti in drugi naravni dejavniki, ki bi lahko zastirali naš pogled na cesto. Je torej neke vrste varovalo, ki obenem omogoča zaščito našega obraza in zagotavlja vidljivost tako v sončnem kot deževnem vremenu.

Vrste vizirjev za čelade

Vizir za čelado torej preprečuje neželen vpliv naravnih elementov na samo kakovost vožnje. Naše oči zaščiti pred morebitnimi insekti ter drugimi dejavniki, kot so npr. pesek, listje in umazanija, ki bi lahko zastrli naš pogled na cesto ter tako vplivali na varnost vožnje. Prav tako zaščitijo naš obraz pred morebitnimi praskami ter zagotavljajo vidljivost tudi v deževnem vremenu ali pa preprečujejo pretirano bleščanje, ki nastane kot posledica sončnih žarkov. 

Pri izbiri čelade je ena stvar, ki jo mnogi od vas morda ne upoštevajo, vizir za čelado. Oglejte si več vrst vizirjev za čelado.

Obstaja več vrst vizirjev za čelade: odločimo se lahko za klasičen, prozoren vizir, sončni vizir, obstajajo pa tudi zatemnjeni vizirji. Lastnost vizirjev je tudi vodoodbojnost, učinek, ki omogoča učinkovito vožnjo tudi v trenutku, ko nas preseneti dež. Sončni vizirji zagotavljajo dodatno zaščito pred vplivi sončnih žarkov – preprečijo bleščanje in s tem omogočajo jasen pogled, lahko pa nas zaščitijo tudi pred škodljivimi UV vplivi. 

Izbira in nakup vizirjev za čelade

Pri izbiri vizirja za čelado smo tako pozorni na več elementov. Med njimi je zagotovo kakovost in uporabnost izbranega izdelka. Bogato ponudbo vizirjev za čelado lahko najdemo tudi na spletu – preverimo lahko vse detajle, ki so značilni za posamezen izdelek, ter se na podlagi naših pričakovanj odločimo za tistega, ki nam najbolj ustreza. 

vizirji za čelade, ki so primerni za različne vožnje
Na voljo je veliko različnih vizirjev za čelade motoristov. Najdete lahko različne vizirje za čelade, ki so primerni za različne potrebe. Na voljo so osnovni vizirji, zatemnjeni vizirji, vizirji z zrcalno površino itd.

Trg torej ponuja pestro izbiro vizirjev. Kateri vizir za čelado bomo izbrali, je torej pogojeno z našimi potrebami in željami. Izbrati je potrebno kvaliteten in funkcionalen vizir, ki bo dolgo časa služil svojemu namenu, obenem pa upoštevati specifike, ki jih izbran vezir ima. Prav tako bomo pri samem nakupu pozorni na ceno. Tako bomo v polnosti pripravljeni na motoristične užitke.

V isti kategoriji: