Motoristična oprema za staro in mlado


Včasih sem razmišljal drugače

Ste za izlet z motorjem? Ko sem bil še mlad, sem se nad njimi ves čas navduševal. Bili so super, hitri, frajerski in kdo si ga ni želel? Ko sem postal potem malce večji mladenič sem hitro ugotovil, da me še avtomobili ne zanimajo preveč, kaj šele kolesa in motorji in tako je ta ljubezen za dolgo zaspala. Da bi kdaj pomislil, da bom odšel v trgovini, kjer je doma motoristična oprema ali si kupil motor za dirkanje ali uživanje v dolgih vožnjah pa še toliko manj. Nekateri kolegi so si medtem omislili celo premoženje vložiti v avtodom in dirkalne motorje, s katerimi se potem vozijo od enega do drugega dirkališča, na razna srečanja in še kaj. Motoristična oprema je za njih nujna, čeprav se marsikdaj zgodi, da na dirkališču parkirajo, si pripravijo dobro hrano na plinski roštilj, spijejo pivo ali dve preveč in prestavijo dirkanje na naslednji dan. In tako cel vikend in potem domov, motor pa se je peljal na dolg izlet.

Na motorju nismo nikoli varni

Še vedno bolje tako, kot da bi dirkali z motorjem po mestnih ulicah ali po avtocestah. Vemo kako veliko življenj ugasne na takšne način in povsem po nepotrebnem. Pogosto zaradi napake motorista, velikokrat pa tudi zato, ker jih vozniki spregledajo in pride do trka pri katerem bo motorist šibkejši člen. Tudi dobra motoristična oprema ga pri hudem padcu težko reši, vendar pa mu lahko zelo veliko pomeni takrat, ko gre le za zdrs ali pa tudi pomaga, da do padca ali nesreče morda sploh ne pride.

Motoristična oprema je nujna

Motoristična oprema namreč ni samo čelada in porisana jakna. Vse prej kot to. Namesto jakne je pomembnejši kombinezon, ki je najbolje v enem samem delu, kar je seveda težje obleči in sleči in v vročih poletnih dneh ravno tako ni najbolj praktičen, a zaščita je tako veliko boljša, saj ob padcu, prevračanju ali preprosto med vožnjo ne ponuja odprtih delov, ki se sicer med hlačami in jakno takoj ustvarijo. Potem je tu še kako pomembna obutev ter rokavice, ki morajo biti gibljive in hkrati ponujati kvalitetno zaščito in seveda vizir na čeladi. Kaj pa ko parkirate? Potem se motoristična oprema še ne poslovi od vas, saj so na voljo različne motoristične kapice, majice in ne samo za odrasle, s kroji za moške in ženske, ampak tudi za male otroke, ki bodo povsem navdušeni, če jih bo očka vzel s seboj na kak zbor in jih oblekel tako, kot se spodobi tudi za male frajerčke.

Vas zanima kaj so akumulatorji? Sledite povezavi in boste lahko prebrali vse o njih.

V isti kategoriji: