poletna motocorss oprema

Kakšna motocross oprema je dobrodošla v vročih poletnih dneh


Če se poleti pa tudi sicer ne vozite z motorjem, potem si verjetno sploh ne zmorete predstavljati, kako se lahko motoristi tudi v vročih poletnih dneh oblečejo v oblačila, ki so videti prevroča za takšen čas. A če vemo, kakšna je primerna motocross oprema za poletni čas, potem se na motorju tudi v tem letnem času lahko počutimo povsem udobno pa tudi nadvse prijetno.

V prvi vrsti se je pri izbiri moto opreme za poletni čas dobro vprašati, ali je boljša izbira kosov iz usnja ali tekstila. Na takšno vprašanje vam povsem jasno ne bodo znali odgovoriti tudi strokovnjaki. Različni motoristi imajo ob uporabi opreme namreč precej različne izkušnje.

Primerjava med motocross opremo iz tekstila in usnja

Seveda motocross oprema še zdaleč ne vključuje samo oblačil. Kljub temu pa so ravno ta v poletnem času precej kočljiva, kar se tiče same izbire. Na voljo so tako oblačila iz usnja kot iz tekstila. Na sploh je tekstilna oprema za motokros precej bolj praktična izbira, saj se precej lažje oblači in slači. Prav tako ima navadno več žepov, so bolj prilagodljiva, ko je na primer potrebno pod obleko navleči še kakšno drug kos.

poletna motocross oprema
Kakšna je primerna motocross oprema za poletni čas?

Po drugi strani pa so usnjena oblačila poleti precej boljša izbira. Še zlasti tista, ki so izdelana iz goveje ali pa celo iz kengurujeve kože. V vročini je namreč takšna moto cross oprema prav prijetna. Še posebej to velja za tisto, ki vključuje nekoliko več luknjic. V tem primeru rečemo, da je usnje perforirano.

Zaščita pred dežjem

V poletnem času pa tudi sicer pa motorista med vožnjo lahko hitro preseneti dež. Dokazano je, da je poleti v tem primeru daleč najboljša izbira zagotovo dvodelni dežni kombinezon. Preprosto se ga lahko zloži v kovček ali pa v nahrbtnik. Zasede le malo prostora. Če pa pri roki ni prav nič drugega, pa lahko dovolj učinkovito pomaga že velika vreča za smeti z izrezanimi luknjami za glavo ter roke.

Dvodelni komplet pa je izjemno koristen tudi v hladnih jutrih, kadar si lahko nadenemo le jakno. Pomembno vlogo pri motocross opremi pa seveda nosijo tudi obutev in rokavice.

V isti kategoriji: