5 najpogostejših napak pri nakupovanju modrčkov za dojenje


V nadaljevanju vam bomo našteli nekaj najpogostejših napak, ki jih storijo mlade mamice, ko gredo po nakupih za modrčki za dojenje. Veliko jih namreč kupi nedrček, šele potem, ko se otročiček že rodi, poleg tega, kupijo najcenejšega ki ga najdejo, ki je povrh vsega še neudoben, saj se ne prilega vašemu telesu in zato vašemu izgledu naredi prav nobene usluge. Večina njih najde primeren nedrček šele po nekaj mesecih, nekatere pa morda celo nikoli.modrček za dojenjeModrčke za dojenje lahko začnemo kupovati tudi 3 tedne pred porodom. Ni potrebno čakati, da se otročiček rodi, saj se vaše prsi ne bodo več toliko spremenile, da se vam ne bi več prilegali. Poleg tega pa so košarice izredno raztegljive, zaradi česar tudi malce povečan obseg prsi ne bo problem.
Bistvena naloga nedrčka za dolenje je, da nudi oporo. Poleg tega pa se mora lepo prilagajati dojki in ne sme tiščati. Ne sme biti preveč ohlapen, saj ne bo nudil pravšnje opore, in ne sme biti preveč oprijet, saj se ne boste počutile udobno. V prav prilegajočemu modrčku se boste počutile čudovito.
Ko boste nakupovale modrčke za dojenje pri 8 mesecih nosečnosti, kupite takšne, ki imajo na predelu, kjer se modrček spne vsaj 4 do 6 sponk. Ko izbirate velikost takšnega nedrčka, naj bo ta zapet na zadnji sponki. Na tak način boste lahko nedrček zožili, ko se bo vaš prsni koš po porodu skrčil. 80 odstotkov opore modrčka namreč nudi prav pas, ki poteka okoli našega prsnega koša.
Prvih 8 tednov po porodu, se bodo vaše prsi obnašale neobvladljivo. Opazili boste velike spremembe v njihovi velikosti. Nekje pri 8 tednih pa se vaše telo navadi na dojenje in na količino mleka, ki zadostuje. V teh prvi osmi tednih torej ne priporočamo modrčkov s podloženimi košaricami, ampak brezšivne raztegljive nedrčke, ki se bod prilagajali obsegu prsi in bodo še vedno nudili dovoljšno oporo.


In kot zadnje, obravnavajte modrček za dojenje, kot del vaše garderobe. Izberite tistega v katerem se boste počutile lepe. Ne kupujte dolgočasnih enobarvnih nedrčkov, tudi materinski stil je lahko zapeljiv.

 

V isti kategoriji: