Gumi tepihi za najboljšo zaščito notranjosti avtomobila


Imate radi svojega jeklenega konjička in si želite, da bi ostal lepo ohranjen? Zunanjost bo potrebno redno prati in se kdaj odločiti tudi za loščenje, prav tako pa morate poskrbeti za zaščito in čiščenje notranjosti. Tako kot lahko zunanjost ohranite lepšo, če je avto garažiran ali pokrit, lahko pokrijete tudi tla avtomobila – z gumi tepihi.

Gumi tepihi za vse znamke in tipe

Včasih smo imeli zgolj dve možnosti: ali smo se ob nakupu novega avtomobila odločili tudi za drage gumi tepihe, ki so nam jih ponudili kot dodatno opremo, ali pa smo kupili poceni gumijaste tepihe, ki se avtomobilu niso nujno prilegali, saj je bila njihova uporaba namenjena širokemu spektru avtomobilov. Danes imamo na srečo na voljo še tretjo vrsto: tepihe, ki niso »originalni«, vendar pa so tipski. Kaj to pomeni? Da lahko izberete takšne, ki se popolnoma prilegajo prav vaši znamki in tipu avtomobila.

gumijasti-tepihi

 

Prednosti sodobnih gumi tepihov

Tepihi iz gume so si med seboj različni, tako po videzu kot po materialu.

  1. Vsi gumi tepihi so narejeni iz gume, vendar pa imajo nekateri spodnjo površino oblikovano tako, da ne prihaja do zdrsov oziroma se v avtomobilu pod našimi nogami ne premikajo. To se lahko doseže z reliefom, ali pa s posebnimi sistemi za pritrjevanje, s katerimi se tepih prime na podlago.
  2. Guma je precej širok izraz. Tepihi slabše kakovosti so izdelani iz gume, ki je bila nekakovostno predelana, kar pomeni, da imajo pogosto neprijeten vonj, poleg tega pa se tudi hitro uničijo. Nekateri se trgajo, drugi hitro napokajo. Kakovostni tepihi pa imajo dolgo življenjsko dobo in vašega avta tudi ne napolnijo z neprijetnim vonjem po gumi.
  3. Med posameznimi tepihi so tudi razlike v obliki zgornje plasti, ki je običajno reliefna in razdeljena na različne cone. Sodobni tepihi so takšne oblike, da reže in izbokline dobro poskrbijo, da tako voda kot umazanija ostanejo na njih oziroma na mestu.

Razlike so očitne

Ste že kdaj kupovali rabljen avto? Potem ste gotovo opazili, da so tisti, ki imajo gumi tepihe, v notranjosti precej lepše ohranjeni. Zaščita za prtljažnik prav tako pripomore k lepši notranjosti. Tepihi so tla ščitili pred mokroto in umazanijo, pa tudi pred dlakami ljubljenčkov. Obraba je bila zato manjša, prav tako ni sledov čevljev oziroma pet ob stopalkah, tekstil tal pa je videti lepši – ker je bilo umazanije manj, ga ni bilo potrebno tako pogosto sesati. Da bi bil tudi vaš avto takšen in ga boste nekoč lažje prodali, sedaj pa se boste vozili ob zavedanju, da je vaš jekleni konjiček odlično vzdrževan in lep, je torej vsekakor dobro, da ga opremite s kakovostnimi gumi tepihi. Nenazadnje sta za svoj avto gotovo odšteli vsaj nekaj tisočakov, torej se še kako izplača poskrbeti, da se njegova vrednost čim bolje ohranja.

V isti kategoriji: