Okrasni pokrovi za avto platišča


Verjetno se vsi strinjamo, da jeklena platišča ne izgledajo ravno najlepše in tudi vašemu vozilu dajejo slab izgled. Okrasni pokrovi so namenjeni predvsem za to, da prekrijejo ta jeklena platišča in naredijo avto na prvi pogled prav lep.avto platišča
Izbira okrasnih pokrovov je zelo velika in kupite lahko ravno takšne, ki bodo naredile vaše vozilo čudovito in vam bodo res všeč. Namreč izgled vašega avtomobila je zelo odvisen od jeklenih platišč in okrasnih pokrovov, ki jih izberete. Na voljo pa so vam pokrovi različnih oblik, barv, velikosti in sicer 13˝, 14˝, 15˝, 16˝ z tudi izjemno dolgo življenjsko dobo.

Okrasni pokrovi so veliko bolj izpostavljeni poškodbam

Okrasni pokrovi so narejeni iz plastičnega materiala in so zato toliko bolj izpostavljeni poškodbam udarcev in pa tudi poškodbam zaradi različnih vremenskih razmer. Bojne rane bodo kar kmalu vidne, še slabše pa je to da velikokrat radi pokrovi počijo in se lomijo, še posebej, če ne pazimo kam zapeljemo. Eden od krivcev za poškodbe pa so lahko tudi vremenske razmere. Okrasnih pokrovi se v tem primeru ne popravljajo, ker vam jih nihče nebo popravljal in se jih tudi zagotovo ne izplača. Ko so že dovolj poškodovana in na pogled niso več lepa, jih je potrebno zamenjati, tako da stare vržemo proč in enostavno kupimo nove. Včasih pa se nam lahko zgodi, da smo tudi žrtev »gumidefekta« in v tem primeru lahko precej obtolčemo pokrov in ga je potem potrebno zamenjati, ker če je škoda velika ga niti ne bomo mogli več namestiti.

Kako se namestijo okrasni pokrovi?

Okrasni pokrovi za avto platišča so zelo enostavna za nameščanje in brez potrebnega kakršnega koli orodja. Narejeni so iz zelo mehkega oziroma prožnega materiala in zato je nameščanje tako enostavno. Kako jih namestimo in snamemo je lepo opisano v navodilih za uporabo vozila. Ampak moramo se zavedati, da nameščanje ne bo vedno enako in vedno enostavno, ker vremenske razmere in temperature naredijo veliko škode na pokrove in ti se spremenijo. Različne temperature, UV žarki in kemijske spremembe naredijo okrasne pokrove precej krhke in ko te ne moremo več normalno namestiti, je potrebno pričeti razmišljati o nakupu novih. Preberite si še članek o notranji zaščiti vašega vozila, ki jo nudijo gumi tepihi.

Preberite naš najnovejši članek na temo “tipski senčniki“.

V isti kategoriji: