Spletno gostovanje in registracija domen


Si že dolgo časa govorite, da boste imeli svojo spletno stran, pa ta trenutek kar noče in noče nastopiti? Morda vam bo današnji prispevek dal dovolj dodatne motivacije, da končno naredite korak k želenemu cilju. Čeprav lahko spletno stran postavite brez kakršnih koli stroškov na enem izmed številnih spletnih mest, ki to omogočajo, vam zaradi mnogih slabosti, ki jih takšna odločitev potegne za seboj, toplo priporočamo, da raje registrirate svojo domeno in zakupite spletno gostovanje pri zaupanja vrednem ponudniku, ki vam bo v primeru težav tudi vedno na voljo.

hosting

Brezplačno spletno gostovanje ima cel kup pomanjkljivosti, med katerimi bi izpostavili veliko omejenost glede same uporabe spletne strani, omejenost pri prilagajanju dizajna, nezmožnost uporabe nadzorne plošče, FTP programa in elektronske pošte, povezane z domeno. Na brezplačnem gostovanju se lahko pojavljajo tudi oglasne pasice, na katere nimate vpliva, kar pa je najpomembnejše, pa je to, da takšna spletna stran ne izgleda profesionalno. Tudi na varnostne kopije ni za računati.

Kaj morate torej storiti, če želite imeti svojo spletno stran? Najprej opravite registracijo domene in zakup spletnega gostovanja. Domena je spletni naslov, na katerem bo vidno vaše spletišče (npr. mojprostor.com), spletno gostovanje pa pomeni zakup spletnega prostora, saj morajo biti datoteke in podatkovne baze, ki sestavljajo spletno stran, nekje shranjene. Svetujemo vam, da si ogledate ponudbo domen in gostovanja ponudnika Neoserv na spletnem naslovu https://www.neo-serv.net/. Naj za začetek povemo, da delujejo že dobrih 12 let in da so z njihovimi storitvami zadovoljni praktično vsi, o čemer pričajo številne izjave zadovoljnih naročnikov.

Domene pri omenjenem ponudniku so cenovno ugodne, za prvo leto pa vam priznajo še dodaten popust. Tako lahko .si ali .com domeno registrirate za približno 10 €, za .eu domeno pa boste odšteli še precej manj. Poleg ugodnih cen vam omogočajo tudi brezplačno DNS gostovanje, WHOIS zaščito podatkov in prijazno podporo 24 ur na dan. Ustvarili so svoj naročniški center, kjer stranka lahko enostavno pregleduje naročene storitve ter upravlja z domenami.

Da boste imeli vse na enem mestu, vam priporočamo, da tudi spletno gostovanje zakupite pri ponudniku Neoserv. Njihovi strežniki niso le cenovno ugodni, temveč tudi zelo hitri, k čemur še dodatno botruje dejstvo, da so vanje pred kratkim vgradili SSD diskovje. To je v primerjavi s HDD diskovjem mnogo hitrejše – nekateri testi so pokazali tudi 10x hitrejše delovanje. Pričakovati je bilo, da se bodo cene paketov gostovanja nekoliko povišale, a tudi s hitrejšimi diski cena ostaja nespremenjena.

Ko boste opravili z registracijo domene in zakupom spletnega gostovanja (kar lahko opravite v le nekaj minutah), bo prišel na vrsto najboljši del – postavitev spletne strani. Tudi za to ne boste potrebovali več kot 5 minut, saj boste imeli dostop do svoje nadzorne plošče cPanel, kjer si s pomočjo zbirke Softaculous z le nekaj kliki lahko namestite WordPress ali kakšen drug priljubljen sistem za urejanje spletnih vsebin, na katerem bo temeljilo vaše spletišče.

Prenehajte stvari odlašati na jutri in za začetek raje registrirajte domeno ter si priskrbite kakovostno spletno gostovanje.

Vas zanima tema o tem ali je spletna stran sploh potrebna, zakaj sploh vlagati v postavitev spletne strani, … Več v članku.

V isti kategoriji: