Registracija domene je zelo pomembna


Registracija domene je zelo pomembna, saj morate izbrati pravo, ker se z njo izognete pisanju dolgih naslovov, kar pa je za stranke precej lažje. Vse več podjetij in tudi posameznikov se odloča za predstavitev svojih storitev, svojih izdelkov in sebe na internetu.Registracija domeneŠe posebej tisti, ki ste ustanovili novo podjetje in imate novo znamko, saj je le domena tista, ki je prvi stik vsake stranke z vašim podjetjem. Ko so odločate za domeno, je povsem odvisno kaj želite in na katerem trgu jo boste uporabljali. Če bo vaša spletna stran na slovenskem trgu, potem vam proporočamo da izberete .si domeno. Če pa ciljate tudi na to, da zaščitite svojo blagovno znamko in se zato odločite za .com domeno ali pa .net.

Kaj vam nudi registracija domene?

Registracija domene ima veliko prednosti, ki vas bodo kar privabili, ko boste sprejemali pomembne odločitve. Vsekakor je dobra prednost ta, da imate prijazno in strokovno podporo vse dni v letu, 24 ur na dan. Registracija dimene vam nudi tudi brezplačno DNS gostovanje in brezplačna prusmeritev URL naslovov. Na voljo pa vam je nepredni vmesnik za podaljšanje, prenos in registracijo domen. Seveda pa boste lahko ob večjem nakupu dobite tudi kakšne popuste in ugodnosti. Kakšna pa bo vaša registracija domene pa je popolnoma odvisno od vas. V večini se ponavadi odločajo za končnici .com in .eu, na voljo pa vam je seveda še veliko drugih.

Registracija domene in široka izbira domenskih končnic

Na izbiro imate veliko paleto domenskih konic, ki si jih lahko brez težav izberete, ampak seveda ne vseh. Pametna izbira je zakup .com, .eu, .net, .org in pa seveda domene držav za lokalno komunikacijo. V Sloveniji imamo vsem pozano domeni .si, na hrvaškem pa nam je na voljo .hr ali pa.com.hr domena. Če pa se na domene in njihove končnice ne spoznate najbolje, pa je dobro, da za to povprašate strokovnjake. Pomembno pa je tudi, da ima vaša registracija domene dobro izbrano ime, ki pa mora biti seveda prosta. Podatke domen pa lahko spremljate na Arnes spletni strani, s pomočjo katere lahko ugotovite, katere domene so še proste in bi vam odgovarjale.

https://www.youtube.com/watch?v=9Kdu2IQlKHs

V isti kategoriji: