Reševanje podatkov iz USB ključa po dolgem potovanju


Pred dolgo potjo se pripravimo na marsikaj!
Ni tako dolgo nazaj, ko smo se odločili, da bomo daljši dopust preživeli na počitnicah v tujini. Človek pred potjo razmišlja o marsičemu. Da je lahko žrtev tatov, da lahko doživi prometno nesrečo, se zastrupi s hrano, izgubi v velikem mestu, ki ga ne pozna, da bo imel težave s sporazumevanjem s tujci in podobno, a da bo na koncu reševanje podatkov iz USB ključa skoraj edina reč o kateri bo razmišljaš, nam ni prišlo na pamet pred odhodom. Konec koncev se zdi reševanje podatkov iz USB ključa nekaj povsem nerealnega, saj zakaj pa bi jih reševali ravno iz tega medija?Verjetno bi prej pomislil, da se mi bo na poti pokvarila SD spominska kartica ali pa morda, da se nam bo izgubil foto aparat ali nam ga bodo ukradli. Doživel sem namreč že marsikaj in seveda ti nekatere reči ostanejo v grenkem spominu, ki je precej bolj trajen, kot so današnje elektronske naprave. Pa niti ne zato, ker bi se tako hitro pokvarile, ampak prej zato, ker hitro zastarajo in jih zamenjajo druge.

usb

Naše slike, naši spomini

Tako smo se na dolgi poti marsikje ustavili, se slikali in večkrat prosili tudi druge, da napravijo kakšno lepo sličico. Nisem ljubitelj sebkov (selfijev), zato si tudi palice za selfije nismo kupili pred potjo, nerad pa tudi nastavljam timer, da bi ujel neke dogovorjene trenutke na fotografijo, zato tudi nisem kupil stojala za foto aparat. Tako ali drugače, na koncu se slike kopičijo in kopičijo in venomer jih spravljaš na kartico foto aparata in jih potem presnemavaš na druge medije, da imaš rezervno kopijo. A ne glede na to kako smo razmišljali o tem, da moramo imeti kopijo tu in tam, da je pametno, da si jih shranimo v oblak in na vsaj dva zunanja medija, vse skupaj se je nekako in nehote izšlo tako, da so slike ostale na USB ključu, druge kopije pa ni bilo, čeprav sem bil nekako prepričan, da sta vsaj še dve. Reševanje podatkov iz USB ključa je na koncu pomenilo, da so nam strokovnjaki za izgubljene podatke reševali slike iz naših izletov, iz živalskega vrta, parka, čofotanja v reki, mnogih sprehodov po različnih mestih in nam tako vračali spomine na prekrasne dogodke, ki smo jih skupaj doživeli.
Čeprav reševanje podatkov iz USB ključa ali drugih medijev ni najbolj poceni, smo pogoltnili cmok in plačali ceno, ki nam je vrnila nekaj, na kar bi lahko sami bolje pazili in do tega sploh ne bi prišlo. Razumem, da je v igri veliko izgubljenega časa in da je potrebno preprosto to vzeti v zakup, drugič pa bomo gotovo bolje načrtovali shranjevanje podatkov in manj časa posvečali temu ali bodo jutri za večerjo kosmiči ali kruh z marmelado.

V isti kategoriji: