Reševanje podatkov iz USB ključa in drugih medijev


Včasih se zgodi, da imamo veliko reči spravljenih na istem mestu, potem pa se nekaj zgodi in ostanemo brez vseh hkrati. Je že tako, da star pregovor pravi, da ne nosimo vseh jajc v isti košari. Lahko nam jo ukradejo ali pa pademo po tleh in se vsa jajca razbijejo. Sam imam podobno izkušnjo z vrečko, v kateri sem nosil jajca iz farme. 60 jajc, vrečka pa po tleh. Na srečo škatle zdržijo več, kot bi si mislil. Eno jajce je bilo uničeno, dve pa malo počeni, ostala pa so bila cela. Tudi pecivo je bilo odlično.

Podatke imejte na različnih mestih

Podatki na računalniku naj se ravno tako ne bi smeli hraniti vsi na enem mestu. Zgodi se namreč lahko enako, kot s tisto košaro ali z mojo vrečko. A na srečo, se je nekatera jajca lahko rešilo, kot sem že povedal in ravno tako da lahko reši tudi podatke na računalniku. Tudi reševanje podatkov iz USB ključa, prenosnega diska in drugih medijev ni nič bolj nemogoče.
Rešuje naj strokovnjak in ne sorodnik in sosed
Najprej pa boste morali podatkovni medij predati strokovnjakom, ki imajo v ta namen pripravljene profesionalne programe in se z njimi dogovoriti za okviren strošek – sledi še terminski plan, kajti reševanje podatkov lahko vzame veliko časa. Če gre denimo za trdi disk, kakršne se je dolga leta uporabljalo oziroma se jih še vedno uporablja, se lahko zgodi, da je prenos podatkov bistveno upočasnjen. Tako boste v resnici lahko dobili nazaj vse svoje izgubljene slike, članke in ostale dokumente, vendar pa ni nič nenavadnega, če bo postopek trajal nekaj dni, tednov ali morda celo mesecev.

Kot je omenjeno zgoraj vam profesionalna obnova podatkov lahko povrne vse, kar je izgubljeno.

USB ključi imajo vse večjo kapaciteto

Tudi reševanje podatkov iz USB ključa je lahko dolgotrajen postopek, predvsem pa je potrebno vedeti, da lahko USB ključ danes shrani že zelo veliko podatkov. Prvi ključi, ki smo jih tako nosili naokoli pred leti, so bili nosilci tam okoli 128 MB ali 256 MB podatkov. Veliko kasneje so se pojavili že 1 GB ključi in še kasneje večji. Takrat se je začel njihov preboj, saj je s 4 GB USB ključ končno presegel kapaciteto DVD medija in tako ste lahko na enostavnejši in varnejši način prenesli večjo količino podatkov nekam drugam.
Zdaj so ključi še večji, v tem trenutku je že nekaj časa mogoče kupiti tudi 1 TB USB ključ, vendar pa so zaenkrat še precej dragi. A vemo, da je to prihodnost in da bodo že kmalu tudi v takšnih kapacitetah z nami. To pa pomeni, da bo reševanje podatkov iz USB ključa še bolj pomembno, kajti s seboj bomo nosili dobesedno gore podatkov na enem samem podatkovnem mediju.

V isti kategoriji: