Naj vam obnova podatkov ne predstavlja težav


Predstavljajte si, da ste naredili popoln posnetek. Ovekovečili ste neprecenljiv trenutek v vašem življenju, ki si ga želite zapomniti za celo življenje. Nato pa zaradi virusa ali pa okvare diska ne najdete več fotografije. Prepričani ste, da je niste izbrisali, vendar je nikjer ne najdete navkljub iskanju po posameznih mapah in skeniranju diska. Na tej točki bi se morali ustaviti in prenehati z nadaljnjim delom. Nadaljnje delo lahko namreč privede do popisa trenutno na videz praznega prostora. Posledično boste izgubili točno ta dragoceni spomin, ki ste ga želeli ohraniti. Profesionalna obnova podatkov lahko povrne vse, kar je izgubljeno.

Profesionalna obnova podatkov ali samostojno iskanje?

Profesionalna obnova podatkov prinaša v večini primerov pozitivne rezultate. To pomeni, da si strokovnjaki vzamejo dovolj časa, da napravo pregledajo, izvedejo testiranja in postavijo diagnozo. Stranki tudi povedo, kako bo potekala obnova podatkov, kakšni so pričakovani rezultati in kakšna bo cena. Stranka se šele nato odloči, ali se bo postopka lotila ali ne. Profesionalno podjetje ima vse potrebne naprave in izobraženo osebje, ki bo sposobno rešiti tudi bolj zahtevne probleme. Na ta način nikoli popolnoma ne izgubite podatke, temveč jih zgolj založite.

Različni mediji

Pridobivanje izgubljenih datotek je izvedljivo z različnih medijev. Strokovnjaki lahko celovito obnovijo datoteke z USB ključkov, spominskih kartic, mobilnih telefonov, tablic, fotoaparatov, prenosnikov in hišnih računalnikov. Dolgotrajnost postopka je odvisna od stopnje okvare in vrste medija. Povečini je lažje obnoviti podatke iz medijev z manjšo količino podatkov, vendar ni temu vedno tako.

Postopek in izvedba

Sama obnova podatkov poteka v treh stopnjah. Začne se z evalvacijo stanja naprave, nadaljuje pa z obnovo podatkov in povračilom. Strokovnjaki vašo napravo povežejo na posebne specializirane naprave, ki najdejo točko okvare in podajo informacije o stopnji oziroma razsežnosti poškodb.

Nadalje se začne sam postopek obnove. Odpravijo se vse fizične napake in se obenem locirajo tudi programske motnje. S posebno napravo se preuči stanje datotek ter verjetnost za celovito obnovo. Vse povrnjene datoteke se nato vrnejo lastniku. Bodisi se jih obnovi na disku, v primeru obsežnejše naprave, pa strokovnjak posname podatke kar na zunanji medij.

V isti kategoriji: