Tiskati hitro in v barvah


Barvni laserski tiskalnik vam omogoča hitro tiskanje v barvah. Predvsem pa to, da vam tonerja ni treba pogosto menjati, saj eden zdrži zelo dolgo. Hkrati pa se vam ne more zgoditi, da bi se vam barva v tonerju zasušila, če dalj časa ne boste ničesar natisnili. V primeru, da iščete čim bolj funkcionalno rešitev za tiskanje, je barvni laserski tiskalnik kot nalašč za vas. Danes je tiskanje še bolj enostavno kot nekoč, saj lahko printer na svoj računalnik priklopite kar preko wi-fi povezave. Tako lahko nanj brez kablov priklopite tudi več tiskalnikov naenkrat, kar pomeni, da ga lahko uporablja več ljudi.

Zakaj se odločiti za barvni laserski tiskalnik?

Na trgu je na voljo veliko različnih tiskalnikov, med katerimi lahko izbirate. Pred izbiro je dobro vedeti, kakšne so vaše navade glede tiskanja (kaj tiskate in kako pogosto) in zakaj tiskalnik sploh potrebujete. Laserski printerji so v osnovi sicer večinoma nekoliko dražji, a veljajo za bolj kvalitetne in hitrejše. Odločitev, ali se boste odločili za barvni laserski tiskalnik ali za kakšnega drugega, je seveda vaša. A naj vam vseeno naštejemo nekaj razlogov, zakaj se splača odločiti in kupiti barvni laserski tiskalnik oziroma kakšne so njegove glavne prednosti:

  1. Ker deluje hitro in učinkovito.
  2. Ker omogoča tudi hitro barvno tiskanje.
  3. Ker vam ni treba skrbeti, da bi se vam barva v tonerju zasušila.
  4. Ker en toner vsebuje zelo veliko barve, zato ga boste menjali zelo poredko.
  5. Ker imajo takšni tiskalniki dolgo življenjsko dobo.

Potrebujete tudi skener?

Pri nakupu tiskalnika je pomembno vedeti, kaj točno sploh potrebujete. Najbolj osnovni modeli ponujajo le tiskanje v črno-beli oziroma barvni različici. Na voljo pa so tudi modeli, ki ponujajo še druge funkcije. Najpogosteje uporabniki uporabljajo skeniranje in fotokopiranje. Vaš printer je tako lahko ob enem še priročen skener in fotokopirni stroj. Skeniranje kot fotokopiranje prideta prav tako doma kot v pisarni. V ta namen lahko kupite posebno napravo, možno pa je kupiti tudi multifunkcijsko napravo oziroma tiskalnik, ki omogoča še skeniranje, fotokopiranje, pošiljanje faksa itd. Pred nakupom tako preverite, kaj vse omogoča določen model. Različni modeli, ki so na voljo, so primerni tako za domačo kot poslovno uporabo, prav tako pa so izbrani tiskalniki v ponudbi tudi cenovno zelo raznoliki.

V isti kategoriji: