Power bank je odlična rešitev za polnjenje vaših naprav


Dejstvo, da postajajo naprave, kot so mobilni telefoni, vse bolj vsestransko uporabne, ima tudi določene slabosti. Ena izmed njih je nedvomno ta, da se baterija prazni precej hitreje, kot smo bili vajeni pri uporabi malce bolj tehnološko zastarelih naprav. V preteklosti smo na primer telefone uporabljali predvsem za klicanje in pošiljanje sporočil, danes pa so to med drugim naprave za brskanje po spletu, navigatorji in predvajalniki glasbe. Tako ni presenetljivo, da celo najzmogljivejša baterija zahteva pogostejše polnjenje. Ker pa priključitev na električno omrežje ni vedno mogoča, je power bank, nekakšna prenosna baterija, pripomoček, ki se ga nedvomno splača imeti pri roki. 

Nič več nevarnosti za prazno baterijo v kriznih situacijah 

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste ostali brez napolnjene baterije ravno takrat, ko bi nujno potrebovali določeno napravo. Morda ste želeli poklicati nekoga, s komer ste bili dogovorjeni za sestanek, preveriti odpiralni čas trgovine ali urada, odposlati pomembno elektronsko sporočilo ipd. Power bank poskrbi, da se vam to ne bo več dogajalo.

Drži sicer, da mnoge naprave pogosto uporabljamo predvsem za kratkočasenje, vendar pa so po drugi strani nemalokrat tudi pomembno delovno orodje ali pa preprosto praktičen pripomoček, ki nam pomaga pri vsakodnevnih opravilih. Prazna baterija je torej lahko več kot zgolj drobna nevšečnost.

Kako izbrati pravi power bank? 

Pomembno je, da izberete power bank, ki bo dovolj zmogljiv za vas. Pozorni bodite predvsem na podatek o kapaciteti. Ta namreč pove, koliko energije lahko power bank shrani. Kapaciteta je praviloma izražena v miliampernih urah (mAh). Ob tem upoštevajte, da večja kapaciteta običajno pomeni tudi večjo velikost in težo.

Pri nakupu razmislite tudi o tem, koliko USB vhodov boste potrebovali. Bi želeli hkrati polniti več naprav ali morda zadostuje en sam USB vhod? Od tega je odvisno, kakšno napravo boste izbrali oziroma kakšna vam bo najbolj ustrezala.

Priporočljiva zaščita pred prenapetostjo in prenapolnjenostjo 

Tudi dobrega je seveda lahko preveč. V tem primeru to pomeni, da je pametno izbrati power bank z zaščito pred prenapolnjenostjo baterije in z zaščito pred prenapetostjo. S tem se namreč zmanjša nevarnost za okvare naprav. Zelo zaželena pa je tudi zaščita pred vlago in pred udarci, da bo življenjska doba vaše prenosne baterije čim daljša. 

V isti kategoriji: