Kako deluje protivirusni program?


Kot vemo so naši računalniki vsakodnevno v uporabi in s tem tudi izpostavljeni tveganju za viruse kot so črvi, trojanski konji ipd. Protivirusni programi so namenjeni, da zaščitimo svoj računalnik pred neželjenimi virusi. Pomembno je vedeti, da na vsakem računalniku lahko deluje le en protivirusni program, ki pa seveda mora biti dovolj zmogljiv, da zaščiti celoten računalnik pred nadležnimi virusi.protivirusni-program Nekateri protivirusni programi, ki jih imajo računalniki niso plačljivi, drugi pa so plačljivi, in seveda tudi močnejši in bolj učinkoviti protivirusni programi in nam omogočajo hitrejše delovanje računalnika.

Kako lahko omogočimo, da bodo računalniki delovali hitreje

Za hitrejše delovanje računalnika je seveda zelo pomembno od njegove zmogljivosti in zaščitenosti protivirusnega programa. Če je ta dovolj močen, ki je seveda plačljiv, potem ni straha, da naši računalniki nebi bili zaščiteni in delovali brezhibno.

Poznamo pa tudi nekatere protivirusne programe, ki niso plačljivi, ampak seveda so manj zmogljivi in jih je potrebno večkrat obnavljati, kot pa plačljive protivirusne programe. Res je, da vsi računalniki čez čas začnejo delovati bolj počasi zaradi nenehne uporabe in delovanja. Vendar z nekaterimi računalniški triki lahko to tudi popravimo.

V zelo veliki večini k hitrejšem delovanju omogoča protivirusni program, ki ščiti, da na računalnik ne vstopi kakšen nepovabljen gost, kot je virus.

Računalniki morajo biti počiščeni

Da računalnik počistimo vsake toliko časa, je zelo pomembno, saj z tem pridobimo več hitrosti, če odstranimo nepotrebno. Najboljše je, da iz računalnika počistimo najprej dokumente, igre, slike in glasbo, ki je neuporabna in s tem pridobimo več prostora na računalniku, prav tako pa tudi hitrejše delovanje, ker bo računalnik manj obremenjen.

Pred začetkom čiščenja računalnika je zelo pametno, da si naredimo varnostno kopijo podatkov, ker se le ti lahko med čiščenjem zbrišejo. To lahko naredimo v programu start, pod mapo pripomočkih, sistematsko orodje, ker najdemo varnostno kopiranje in to tudi naredimo.

Ko imamo varnostno kopiranje narejeno pa se lahko lotimo čiščenja računalnika in posodabljanja antivirusnega programa. Največkrat delata preglavice kabelski internet in gmail, ki ju najbolj poznajo vsi računalniki in lahko prejmeta največ virusov in s tem tudi podereta cel sistem računalnika.

V isti kategoriji: