Kakšna je cena obiska pri psihoterapevtu?


Cena psihoterapije zanima marsikoga, zato po spletu iščejo cenik za psihoterapijo. Veliko ljudi se namreč zaveda, da bodo sami težko rešili probleme, ki jih mučijo, in da bo to veliko lažje, če poiščejo strokovno pomoč. Kakšna je cena, je sicer odvisno od tega, za katerega psihoterapevta se odločite, vendar pa cena psihoterapije nikakor ne sme biti glavni razlog za to, da se za nekoga odločite.

Bolj pomembno od tega, koliko boste plačali za eno uro terapije, je to, da se izbrani strokovnjak ukvarja s področjem, na katerem imate težave, ter da je ustrezno usposobljen za svoje delo. Tako vam bo res lahko pomagal pri vaših težavah, zato boste z njim zadovoljni in se vam cena za psihoterapijo sploh ne bo zdela več pomembna.

Cena za rešitev vaših težav

Ne glede na to, kakšne težave vas pestijo, nikar ne čakajte, da minejo same od sebe, ampak poiščite pomoč! Cena psihoterapije namreč ni tako visoka, da si je ne bi mogli privoščiti. Pomislite na to, kako samoumevno se nam zdi, da recimo drago plačujemo recimo zobozdravstvene storitve, avtomobile ali različne naprave, vendar se hkrati zavedamo, da so toliko vredni, zato nam ni težko odšteti denarja zanje.

Podobno velja tudi za terapijo, ki nam lahko pomaga rešiti različne težave, ki nas mučijo in obremenjujejo. Takšna terapija je nekaj, v kar se zagotovo splača vložiti! S tem ne bomo dobili le poslušalca in sogovornika, ki nam bo pomagal razumeti vzrok naših težav, ampak bomo te lahko tudi uspešno odpravili in tako korenito spremenili svoje življenje. Na tak način lahko naredimo tisto spremembo, o kateri zagotovo že dolgo sanjate in si jo želite. Takšna terapija je zagotovo vredna svojega denarja, za to, da ste se odločili zanjo, pa vam vsekakor ne bo žal!

Psihoterapija cena – neprecenljivo!

Če vprašate koga, ki je že obiskoval psihoterapevta, kakšna je cena psihoterapije, boste izvedeli, da takšna terapija enostavno nima cene. To, da ti nekdo pomaga rešiti težave, ki so te obremenjevale celo življenje, izboljšati samopodobo, pomagati premagati negativne občutke, vliti novo moč za spopadanje z življenjskimi izzivi in preboleti hude travme, je namreč preprosto neprecenljivo.

Velikokrat slišimo, da moramo “osebno rasti”. Toda, kaj sploh pomeni osebna rast? Katera področja zajema? Preberi več …

V isti kategoriji: