Zakaj izbrati nevidni aparat za zobe


Verjetno ste že slišali, da se je na trgu pojavil zobni aparat, ki ga ljudje označujejo za skoraj povsem nevidnega. Nevidni zobni aparat se imenuje tudi zobni aparat Invisalign. Tovrstni aparat je v primerjavi s klasičnimi oblikami aparatov veliko bolj priročen in ponaša se še z večjimi prednostmi, ki si jih bomo pogledali v nadaljevanju.

Opornice so veliko bolj udobne za nošenje aparata

Nevidni zobni aparat, kot ga radi poimenujemo, se v prvi vrsti ponaša s prav posebnimi opornicami. Za njih je značilno, da so povsem prozorne in posledično veljajo tudi za zelo estetske. Prav tako so tudi bolj udobne za nošenje kot pri fiksnem aparatu. Za opornice velja tudi, da so snemljive. To nam vsekakor omogoča veliko boljšo in tudi lažjo ustno higieno. Tako se zmanjša tudi možnost za zabarvanje naših zob, torej tudi kariesa.

Ko končamo terapijo z nevidnim zobnim aparatom, nimamo prav nobenih belih lis. Za slednje je namreč značilno, da se večinoma pojavljajo po terapiji s fiksnim zobnim aparatom. Tudi sile, ki se izvajajo z opornicami so na naše zobe veliko manjše. Posledično lahko občutimo tudi veliko manjše bolečine, če jih sploh občutimo. Lahko pa rečemo, če so, da so res minimalne.

Nevidni zobni aparat je še posebej primeren tudi za bolnike, ki imajo zaradi bolezni obzobnih tkiv oslabljeno kost. Pri nošenju takega aparata tudi ne pride do t. i. abrazije zob, ki ponavadi lahko nastane zaradi stika zob pri fiksnem aparatu. Prav tako ne pride do poškodbe oziroma vnetij dlesni, kot je to zelo pogosto pri nošenju fiksnega aparata.

Vemo, da fiksni zobni aparati vsebujejo nikelj. Ta lahko povzroči tudi alergične reakcije. Za nevidni zobni aparat to vsekakor ni značilno. Glede na vse omenjeno, se nevidni zobni aparat Invisalign res ponaša s številnimi prednostmi, ki jih drugi aparati te vrste vsekakor nimajo. Tudi zato so na trgu tako priljubljen izdelek. Več o aparatu pa si preberite na povezavi.

Psihoterapija cena. Iz hitrega in grobega pregleda cen ponudnikov psihoterapije lahko razberemo, da cene individualne ure psihoterapije segajo od 30 € do 100 €. Preberite več …

Prepoznajte ovulacijo in zanosite takoj. Ovulacija je ime procesa, ki se po navadi zgodi enkrat v vsakem menstrualnem ciklu, ko hormonske spremembe sprožijo sprostitev jajčeca iz jajčnika. Preberi več …

V isti kategoriji: