nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat svet osvaja že vrsto let


Nošenje zobnega aparata je lahko za marsikoga sila nadležna oziroma neprijetna zadeva. Zlasti to velja za odrasle osebe. Otroci se nošenja aparata za zobe verjetno hitreje navadijo.

Seveda je nekdaj veljalo, da so za nošenje pripomočka za ravnanje zob bili primerni predvsem otroci oziroma najstniki. Dandanes pa lahko vidimo, da zobni aparat nosi vse več odraslih ljudi, in to ne katerega koli. Med najbolj priljubljenimi je nevidni zobni aparat.

Značilnosti nevidnega zobnega aparata

Na trgu ne obstaja zgolj samo ena vrsta aparata za zobe. Na voljo so najrazličnejše vrste. V grobem pa lahko takšne zobne pripomočke razdelimo na dve večji skupini. To so snemljivi in nesnemljivi oziroma fiksni zobni aparati.

Med snemljivimi zobnimi aparati ima prav posebno vrsto nevidni zobni aparat. Ta je na trgu prisoten že kar nekaj časa in vseskozi osvaja svet. Ljudje so nad njim več kot navdušeni, še posebej pa odrasli. Pri nošenju se takšnega zobnega pripomočka za lepši nasmeh sploh ne vidi. In od tod tudi njegovo ime – nevidni zobni aparat.

nevidni zobni aparat za lepe zobe
Dandanes zobni aparat nosi vse več ljudi. Med najbolj priljubljenimi je nevidni zobni aparat.

Nevidni zobni aparat oziroma invisalign je torej snemljiv aparat za zobe, ki je narejen po meri posameznika. V primerjavi s fiksnim zobnim aparatom je pri nošenju nevidnega aparata ortodonta obiskati bistveno manjkrat, kar za mnoge predstavlja eno od večjih prednosti.

Za koga je primeren nevidni zobni aparat?

Invisalign oziroma nevidni zobni aparat je primeren tako za otroke kot odrasle. Na voljo je seveda več različic takšnega aparata, posledično so različne tudi cene.

Vodnik za nevidni zobni aparat oz. Invisalign in kako deluje

Na sploh pa je nevidni aparat za zobe daleč najbolj dobrodošla izbira za vse tiste odrasle osebe, ki ne želijo, da bi se jim že na daleč videlo, da nosijo pripomoček za ravnanje zob. Izjemno zaželen je tudi pri nekaterih športnikih in glasbenikih. Takšna vrsta aparata se namreč lahko hitro sname, kar je zelo dobrodošlo zlasti pri nekaterih vrstah športa. Kljub temu mora biti uporabnik pazljiv in aparat nositi, tako kot mu predpiše ortodont. Med drugim to pomeni tudi, da ga mora na primerno mesto vrniti kmalu po tem, ko ga je odstranil iz ustne votline.

Podrobnejše informacije o značilnostih in uporabi nevidnega zobnega aparata pa si vedno lahko preberete tudi na spletu.

V isti kategoriji: