mladinske sobe

Kakšne mladinske sobe so v trendu?


Ko opremljate sobo za svojega najstnika, nimate ravno najlažje naloge. Vaš otrok je star že toliko, da lahko tudi sam v veliki meri vpliva na izbiro pohištva. To pomeni, da lahko pri nakupu mladinske sobe sodeluje tudi on. Zavedati pa se morate, da tudi najstniki tako kot mlajši otroci še vedno največ pozornost namenjajo izgledu in precej manj kakovosti ter funkcionalnosti.

Pri izbiri nove sobe za najstnika je dobro preveriti, kaj je trenutno v trendu. Če vam novosti v povezavi z opremljanjem sobe mladostnika ne bodo všeč, še vedno lahko posežete po klasični mladinski sobi, ki vedno velja za dovolj dobro izbiro.

Pri izbiri mladinske sobe naj ima prednost ležišče

Za marsikaterega najstnika je najpomembneje, da ima v svoji sobi dovolj veliko mizo, ob njej gaming stol in na njej še dober računalnik. A bolj kot to je v prvi vrsti pomembno, da je vsaka mladinska soba opremljena z dovolj kakovostnim ležiščem.

opremljanje mladinske sobe
Najstnik mora sodelovati pri izbiri opreme svoje mladinske sobe. Središče predstavlja postelja, pomembno mesto pa ima tudi pisalna miza in stol. Če je mladinska soba dovolj velika lahko vanjo postavite dovolj omar, da bo imel najstnik notri pospravljene vse stvari in garderobo.

Ležišče oziroma postelja mora vedno predstavljati središče vaše spalnice oziroma mladinske sobe. Ko poskrbite za to, ste velik del naloge že opravili. Če je soba dovolj velika, vanjo lahko postavite več kosov garderobnih omar, ki morajo biti dovolj praktične za uporabo. Pomembno mesto imata seveda še pisalna miza in stol.

Barve sten v mladinski sobi

Vemo, da barve lahko precej vplivajo na naše počutje. Ravno zato ni vseeno, kakšni barvni odtenki krasijo naš dom. Tudi pri opremljanju mladinske sobe dobro razmislite o tem, kako boste prebarvali stene. Še vedno je najbolj priljubljena bela barva stene, ker želimo v sobo postaviti kose pohištva, ki so bolj barviti.

Po drugi strani pa je lahko mladinsko pohištvo nevtralnega izgleda in so stene bolj barvite. Kljub temu ne posegajte po barvnih odtenkih, ki niso ravno najbolj prijetni, na primer rdeča. Mladinsko ali pa otroško sobo je na primer dobro prebarvati s pastelnimi barvami.

Kotiček za razvajanje v mladinski sobi

Če je mladinska soba namenjena dekletu, lahko poskrbite tudi za prav poseben kotiček, kjer se bo razvajala. Kupite lahko komplet mizice, stola in ogledala. To je še posebej dobrodošlo, če je dekle navdušena nad ličenjem in podobnimi dejavnostmi.

Oprema dekliške mladinske sobe s kotičkom za ličenje

Fanta pa lahko presenetite s kotičkom, kjer bo imel svoj mini fitnes center.

V isti kategoriji: