Obiski gredo najprej v otroško sobo


Otroške sobe marsikdaj pritegnejo precej pogledov in glede na to, da so otroci veliko bolj direktni, jih tudi raje pokažejo prijateljem ter seveda vsem drugim obiskovalcem. Tako bodo babice in dedki ter celo vaši poslovni prijatelji verjetno prej stopili v otroško sobo in poslušali zgodbo o pobarvani sličici na vratih omare, kot pa v vašo dnevno sobo. Mamice so tako včasih kar nejevoljne, saj njihovo kirurško pospravljene dnevne sobe in kuhinje ne pritegnejo toliko odobravanja, kot razmetane otroške sobe.

Pohištvo otroške sobe je zanimivo

Razlog za kaj takega pa je seveda zelo enostaven. Otroške sobe pritegnejo poglede zaradi svoje iskrene narave uporabe. V njih ni veliko umetnega, če seveda med te reči ne štejete plastičnih cenenih igrač. Otroci so v zadnjih letih postali predmet povečane pozornosti mizarjev in različnih podjetij, ki sodijo v kategorijo izdelovalcev pohištva.

otroska-soba

Seveda je jasno zakaj je temu tako. Elementi pohištva so se v zadnjih letih precej spremenili. Tako so se spremenile tudi sestave, postale veliko bolj praktične in prilagojene današnjemu času. Včasih je vse temeljilo na omari, pisalni mizi in postelji. Hitro so se stvari pričele spreminjati, ko je bilo jasno, da bo morala biti pisalna miza prilagojena tudi za uporabo računalnika, da bo stol večji in udobnejši, saj je sedenja vse več, vemo pa, da ni prav zdravo.

Prišlo je vse več električnih naprav, različnih lučk, polnilcev in drugih kablov in nekam je bilo potrebno vse te žice speljati. V zadnjem času je postalo jasno, da tudi te sevajo in da jih ni dobro imeti ob sebi cel dan, še posebej pa ne med spanjem, zato se je pričelo iskati zopet nove rešitve. Pa to je samo tehnični del. Potem pa so tu še druge možnosti, praktične in seveda tudi dizajnerske. Slednje posegajo na področje stenskih nalepk in poslikav, vse bolj barvnega pohištva, unikatnih prostorskih rešitev in seveda v posteljnino.

Dekorativni tiskani vzglavniki Bount za mladinsko sobo

Mladinska soba je lahko obogatena z dekorativnimi tiskanimi vzglavniki, katere proizvaja podjetje Parvos – Bount. Možno je naročiti različne oblike in velikosti dekorativnih vzglavnikov. Na prevleke za dekorativne vzglavnike lahko natisnemo vaše slike ali logotipe.

WWW.BOUNT.SI

Napredek je prinesel svoje

Materiali in nove industrijske rešitve ter izumi so pričeli ponujati denimo izvlecne police in predale, pa počasno zapiranje, ki preprečuje loputanje in prehitro uničevanje. Omare in predalniki naj bi tako zopet postali trajnejši, kakorkoli si že to predstavljate, saj je jasno, da bodo z novimi oblikami, dizajni in celo barvnimi kombinacijami, otroci že čez nekaj let prerasli obstoječe pohištvo in si zaželeli nekaj novega, modernejšega in nekaj, kar bo bolj ustrezalo njihovim najstniškim potrebam.

Pričakujemo lahko, da se bo v naslednjih letih otroške sobe, pa tudi mladinske, ki pridejo v upoštev malce kasneje, še veliko spreminjalo. Vse več bo tudi spanja na višini in novih rešitev pod posteljo, kot so sedežna garnitura za podnevi ali večja pisalna miza, postelja skrita v omari in predali skriti v stopnicah in še marsikaj.

Otroška soba je tudi polna igrač, a verjetno bodo najbolj s ponosom pokazali lesene igrače in Lego kocke.

V isti kategoriji: