Hujšanje brez zavajanj!


Bi radi shujšali in imate polno glavo informacij o najrazličnejših dietah in izdelkih, ki naj bi vam pri tem pomagali? Pravzaprav je za hujšanje zgolj en sam recept, ki se zdi na prvi pogled povsem enostaven, če se nekoliko poglobimo, pa hitro ugotovimo, da so stvari nekoliko bolj zapletene. Zakaj? ker telo ni povsem enostaven stroj, temveč je pameten stroj, ki se zna prilagajati okoliščinam.

Recept za hujšanje

Če želite shujšati, morate poskrbeti za negativen rezultat kalorij, to pomeni, da jih morate na dan zaužiti manj, kot jih porabite. Za prvi del poskrbite s prehrano, za drugi del z gibanjem.

hujšanje

Nasvet, ki se pogosto najde na spletu, je ta, da moramo vsak dan poskrbeti, da porabimo 500 kalorij več, kot jih zaužijemo. Sliši se povsem preprosto, pa ni povsem tako.

Svojega telesa ne moremo pretentati

Vas mika, da bi za manjko kalorij poskrbeli tako, da se odločite za nizkokalorično dieto? Nekaj dni bo šlo in se bo izguba poznala na tehtnici (tudi zaradi izgube vode iz telesa in zaradi iztrebljanje), nato pa se bo telo uprlo. Ko bo ugotovilo, da ga hranite premalo, si bo začelo še bolj intenzivno delati zaloge.

Kar pojeste, bo shranjevalo v maščobne obloge, za energijo pa bo raje porabljalo mišice. Rezultat? Maščob bo več, mišic manj. Da bi učinkovito hujšali, moramo torej jesti dovolj, predvsem pa jesti pravilno. Najbolje je, da nekoliko zmanjšamo vnos ogljikovih hidratov in jih nadomestimo z večjo količino beljakovin, torej s hrano za mišice, zraven pa še telovadimo.

Gibanje poskrbi za drugi del enačbe, torej porabo več kalorij, kar je zelo pomembno. Če ste ženska stara okoli 35 let, ki ima sedeče delo, potem namreč dnevno potrebujete zgolj okoli 1.500 kalorij ali še manj, kar s hrano hitro presežemo. Potrebno je torej poskrbeti, da porabite več. Pa se telo ne bo začelo spet braniti? Če boste uživali dovolj beljakovin (npr. Chia semena), potem bo odpor veliko manjši.

Beljakovine nam pomagajo hujšati še iz enega razloga: s tem, ko gradijo mišice, dejansko poskrbijo, da porabimo več kalorij. Mišice porabijo tudi v mirovanju več energije kot salo!

Kakšno gibanje pa je najbolj priporočljivo za uspešno hujšanje (https://www.flexshop.com/si)? Skrbeti moramo za aerobno gibanje pri nizkem srčnem utripu, saj se tako najbolj porabljajo maščobe, kombiniramo pa ga z vajami za moč, kjer krepimo mišice.
Sledite tem napotkom in hujšanje bo gotovo uspešno!

V isti kategoriji: