Spirulina pomaga tudi pri hujšanju


Najverjetneje ste se že kdaj soočili z izrazom superhrana. Ko ste pobrskali po primerni literaturi, katera živila se uvrščajo pod to oznako, ste naleteli tudi na modro zeleno algo, ki se imenuje spirulina. Med superhrano se uvrščajo živila, ki vsebujejo izjemno zgoščeno obliko hranilnih snovi, ki jih človeško telo potrebuje za normalno delovanje.

Spirulina pa ni poznana samo kot superhrana. Je ena od najstarejših oblik življenja na našem planetu. Na sploh nam tovrstna alga lahko zelo pomaga pri izboljšanju zdravja. Pogosto pa jo omenjamo tudi, ko govorimo o koristnih za hujšanje.

Spirulina
Spirulina vsebuje beljakovine, ki jih človeško telo zlahka absorbira.

Ogromno beljakovin v spirulini

Čeprav večina meni, da so beljakovine zlasti prisotne v mesu, jih v resnici vsebujejo tudi številna živila rastlinskega izvora. Ena od najboljših je zagotovo prav spirulina. Alga namreč vsebuje kar od 55 do 75 odstotkov beljakovin.

Spirulina vsebuje beljakovine, ki jih človeško telo zlahka absorbira. Če torej spirulino uživate v najrazličnejših oblikah, dobro poskrbite tudi za povečanje svoje mišične mase.

Preberite si še naslednji članek: S čim vse lahko uspešno rešujemo negativne vplive na naše telo

Konopljina smola je gosta snov, ki vsebuje različno količino kanabinoidov. Ravno tako se razlikuje po sestavi kanabinoidov.

Kalorična vrednost spiruline

Kljub temu da spirulina vsebuje ogromno različnih hranil – minerali, beljakovine, vitamini in še kaj –, pa je njena kalorična vrednost izjemno nizka. Lahko celo trdimo, da je to živilo, ki ima najnižjo kalorično vrednost. Ena žlička spiruline vsebuje le 20 kalorij. Dodajanje spiruline torej nikakor ne more porušiti vašega dnevnega vnosa kalorij.

Spirulina izjemno dobro vpliva tudi na znižane ravni škodljivega holesterola ter trigliceridov v krvi. Strokovnjaki jo priporočajo tudi diabetikom oziroma vsem, ki se spopadajo s povišanimi ravnmi sladkorja v krvi.

Namesto nezdravih prigrizkov izberite spirulino

Med večjimi obroki vas neredko popade volčja lakota. To je vsekakor znak, da vam primanjkuje pomembnih hranilnih snovi. Priporočamo, da v takšnem trenutku ne posegate po nezdravih obrokih. Privoščite si raje spirulino.

Spirulina namreč vsebuje vitamin C in E ter vitamine skupine B, obenem še različne minerale, na primer baker, cink, mangan. Prav tako je tovrstna alga prava zakladnica encimov. Prav vse omenjene snovi učinkovito pomagajo pri pospeševanju metabolizma. Preprečujejo tudi prekomerno absorbcijo maščob. Na takšen način je tudi hujšanje precej lažje.

Spirulina vam je na voljo v več oblikah v specializiranih prodajalnah s prehranskimi dopolnili. Pri nakupu upoštevajte tudi nasvete prodajalcev.

Chia semena se lahko uporabljajo v vsakodnevni prehrani

Preberite si še naslednji članek: Merica Chia semen, vpliv na hujšanje in boljše počutje

Ena merica Chia semen ugodno vpliva na hujšanje, odpravlja občutek napihnjenosti ter pospešuje presnovo.

V isti kategoriji: