Chia semena se lahko uporabljajo v vsakodnevni prehrani

Merica Chia semen, vpliv na hujšanje in boljše počutje


Ena merica Chia semen ugodno vpliva na hujšanje, odpravlja občutek napihnjenosti ter pospešuje presnovo. Prav tako nas zelo nasiti in zmanjšuje občutek lakote. Posledično se zmanjša tudi naša želja po vmesnih prigrizkih in prenažiranju. Želodec se postopoma zmanjšuje, kar privede do zmanjšanja količine vnesene hrane v telo. Zaradi manjših količinskih vnosov hrane, slednjo bolje prebavimo in se manj redimo.

Uporaba Chia semen v vsakodnevni prehrani

Merico Chia semen lahko damo v različne sladke in slane jedi. Zjutraj jih vmešamo v smoothie, jogurt ali v puding. Za malico jih dodamo v sladek krompir ali klasičen kuhal ali pečen krompir.

Prehransko dopolnilo Bio Chia semena

Zamešamo jih lahko tudi v bovle s sadjem, sadne solate ali v energijske ploščice, ki jih jemo za malico. Za večerjo jih posujemo tudi po mesu, doma pečenem kruhu ali pa jih vmešamo v maso za paniranje piščanca ter jih spečemo v olju.

Uporaba Chia semen in hujšanje brez lakote

Različne diete, ki vključujejo stradanje in nenehno lakoto, so na dolgi rok neučinkovite. Hujšanje s Chia semeni je učinkovito, ker z vsakodnevno uporabo nikoli nismo lačni.

Dodatno nas nasitijo in preprečujejo prenažiranje

Vnos Chia semen vpliva na hujšanje, saj nas semena zelo nasitijo, kar pomeni, da preskočimo vmesne nepotrebne obroke. Preprečujejo tudi pretirano hranjenje z nezdravimi jedmi.

Video: 10 neverjetnih prednosti chia semen | Chia semena za hujšanje

Namočena semena absorbirajo približno sedemkratno količino tekočine, kar pomeni, da ustvarijo gel, ki nas zelo nasiti. Ustvarijo tudi nekakšno pregrado pred prebavnimi encimi v prebavnem traktu.  Občutek sitosti nas po zaužitju dolgo spremlja, kar pripomore k izgubi teže.

Preberite si še naslednji članek: Zdravilne lastnosti in tveganja konoplje

Zdrava Chia semena pospešujejo absorpcijo in razgradnjo maščob

Uporaba Chia semen privede do pospešene absorpcije in razgradnje maščob. Tako ne prihaja do kopičenja maščob in pridobivanja telesne teže.

Preberite tudi članek: Uporaba semen iz konoplje

Za konopljina semena je značilno, da so rjave barve ter so zelo bogata z beljakovinami, zdravimi maščobami, vlakninami. Imajo antioksidativni učinek ter izjemno ugodno vplivajo na zmanjševanje simptomov pri številnih vrstah bolezni …

Hranljiva Chia semena imajo nizek glikemični indeks

Nizek glikemični indeks pomeni, da po zaužitju ne prihaja do hitrega poskoka sladkorja. Zaradi nizkega glikemičnega indeksa so Chia semena primerna tudi za sladkorne bolnike.

Superživilo Chia semena in hujšanje na dolgi rok

Nutricionisti uvrščajo Chia semena pod superživila, saj imajo zaradi svoje strukture veliko pozitivnih učinkov na celotno telo. Poleg same prebave in presnove vplivajo tudi na zdravje kože. Vsebujejo tudi veliko omega-3 in omega-9 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na srce, možgane in mišice. Semena imajo tudi veliko mineralov, beljakovin in vlaknin. Nutricionisti jih uvrščajo tudi med močne antioksidante.

V isti kategoriji: