Lesene igrače za otroke imajo trajno vrednost


Današnji starši smo odraščali v razmahu plastike – v času, ko je postala plastika material, uporaben za vse, hkrati pa tudi izjemno dostopen in poceni. Hkrati pa smo tudi starši, ki se vse bolj zavedamo posledic uporabe plastičnih mas, ki so škodljive tako za okolje kot za zdravje ljudi.

Zato je razumljivo, da skušamo svet obrniti na bolje in se vse bolj vračamo k naravi. K naravnemu stolu življenja, k naravni prehrani, naravnim materialom – in k temu spodbujamo tudi svoje otroke. To pa seveda ni mogoče, če teorije ne izkazujemo tudi v praksi. In eden od načinov so tudi lesene igrače za otroke, ki predstavljajo naravno alternativo poplavi plastike, ki teži naš planet.

Domiselnost v igri in igralnih pripomočkih

Lesene igrače (http://www.igraca.eu/) za otroke niso edino, s čemer lahko kot starši pripomoremo k ohranjanju Zemlje za bodoče generacije. Tako kot lesene igrače za otroke so priljubljene tudi igrače iz drugih naravnih materialov, na primer iz volne ter najrazličnejši pletenin in tkanin. Res pa je, da je prav les material, ki nam omogoča največ pestrosti. Sodobni načini obdelave lesa so nam omogočili, da imajo lesene igrače za otroke tako podobo kock kot tudi otroških koles in skirojev, pa tudi pri lutkah in še kje je mogoče plastične mase (če ne v celoti, pa vsaj delno,) nadomestiti z lesom.

Sicer pa ni vedno nujno, da kupujemo lesene igrače za otroke, kajti z nekaj domiselnosti in ustvarjalnosti lahko uporabijo otroci za igro tudi marsikaj drugega. Danes lahko na spletu najdemo množico enkratnih idej, s katerimi lahko recikliramo, ponovno uporabimo ter v igrače spremenimo mnoge vsakdanje predmete, ki so že odslužili svoji prvotni namembnosti.

Lesene igrače za otroke so trajne in varne

Ker je les naraven material, nima škodljivih vplivov na zdravje, sodobne lesene igrače za otroke pa so tudi obdelane tako, da se ne uporablja sredstev, ki bi lahko bila škodljiva. Les prav tako ni nevaren za okolje, torej bi lesene igrače brez težave zavrgli, a za to pravzaprav ni nobene potrebe. Lesene igrače imajo dolgo življenjsko dobo in če se naš otrok z njimi neha igrati, jih lahko podarimo otroku prijateljev ali sorodnikov, prav tako pa tudi shranimo za svoje vnuke. Večina lesenih igrač je namreč takšnih, da ne gredo nikoli iz mode, temveč postanejo klasika, s katero se zabavajo otroci najrazličnejših generacij.

V isti kategoriji: