Darila za 18. rojstni dan – nostalgija in optimizem


Polnoletnost se običajno obeleži z zabavo za prijatelje, tisti najbližji, ki so slavljenca spremljali na njegovi poti od prvih korakov do odrasle dobe, pa se ravno tako radi z njimi poveselijo, jim zaželijo svetlo prihodnost, hkrati pa tudi podarijo kaj lepega. A kakšno je primerno darilo za 18. rojstni dan? Ali starši in sorodniki danes še vedno podarijo nakit ali uro, tako kot je bilo v navadi nekoč?Pravzaprav so darila za 18. rojstni dan nekoliko spremenila svojo podobo. Predvsem se podarja praktične stvari, torej uporabna darila, te pa se kombinira s kakšnim zabavnim dodatkom, ki vzbuja sentimentalna občutja, povezana s časom otroštva.

Najboljša darila za 18. rojstni dan

Ste takoj pomislili, da med najboljša darila za 18. rojstni dan spada prvi avtomobil? Ni nujno, kajti mladi so večinoma povsem zadovoljni, če si lahko takrat, ko ga potrebujejo, izposodijo avtomobil svojih staršev. Večina pa si jih želi pomoči pri plačilu stroškov za opravljanje izpita za avto – ti so namreč kar visoki. Če vsak sorodnik poskrbi za plačilo nekaj ur, potem je pot do izpita lažja.
Prav tako se mladi razveselijo, če so darila za 18. rojstni dan namenjena njihovemu šolanju oziroma študiju. Prenosni računalnik bo vsekakor hit, sicer pa tudi druge tehnološke napravice naletijo na dober sprejem.
Tretja stvar, ki vedno zažge, pa je seveda možnost širjenja obzorij in spoznavanja sveta. Mladi radi potujejo in odkrivajo svet, sklepajo nova poznanstva. Pri tem si ne želijo potovanj na razkošne destinacije, kjer bodo ležali na plaži, temveč predvsem v druge, zanimive kulture, ali pa na lokacije, ki so povezane z njihovimi bodočimi poklicnimi interesi.

Kaj pa spomin na mlada leta?

Darila za 18. rojstni dan vedno spomnijo tudi na mlada leta, se jih spominjajo z nostalgijo, prav tako pa se pošalijo glede prihodnosti. Kakšna igračka, ki jo je slavljenec imel v otroštvu, ga spomni na mlada leta, od katerih se z vstopom v svet polnoletnih in odgovornih oseb za vselej poslavlja. Lahko pa se šala nanaša tudi na to, kaj ga čaka – moral bo pričeti plačevati davke, starši mu ne bodo več dali denarja, ko bo hotel ob petkih zvečer ven …
Nekaj šale je vsekakor potrebne, kajti darila za 18. rojstni dan ne smejo biti zgolj resna – nenazadnje se je potrebno zabavati in z optimizmom gledati v prihodnost.

V isti kategoriji: