Zanimive igrače za otroke


Že iz svojega otroštva se spominjam kako sem se rada igrala z različnimi vozili. Najbolj všeč so mi bili vlaki. In to takšni vlaki, na baterije ali brez, leseni ali plastični, z železnico ali železniško postajo. V glavnem všeč so mi bili vlaki. Vlak igrača pa se je še dandanes ohranila v trendu. Ko se sprehajam po trgovinah z igračami, skoraj povsod naletim na vlake v vseh možnih oblikah, barvah in izvedbah. Tudi za moje otroke je vlak ena izmed najljubših igrač.

Vlak igrača je bila tudi želja moje najstarejše hčerke za enega od dobrih mož, ki obiskujejo otroke v prednovoletnem času. Ko je odprla paket s svojimi radovednimi očmi, so se ji le-te zasvetile in zaiskrile, ko je videla pred seboj velik vlak na baterije s pripadajočimi tiri za sestavit. Vlak igrača je bil torej naslednji mesec edina igrača s katero se je hči igrala.

Priljubljen vlak

K nam so se hodili igrat tudi sosedovi otroci, vlak igrača je bil res zelo priljubljen. Ker so se otroci toliko časa preigrali s tem vlakom, smo morali kmalu nabaviti dodatne baterije. In po kakšnem tednu ponovno. Že kmalu naslednji mesec, pa je imel sosedov fantek rojstni dan. Ker je bil resnično navdušen nad našim vlakom, smo mu za rojstni dan poklonili prav takšnega kot je naš, a v manjši obliki. Ker je bil vlak igrača novejši od našega, so vsi otroci sedaj hodili k sosedom se igrat.

Vlak igrača tudi v lastni izvedbi

A kmalu je prišla pomlad in na vlak igračo so vsi otroci kaj kmalu pozabili. Ko so se zunaj podili in žogali, pa sem nekega dne čisto po naključju ugotovila, da so med igro naredili čisto pravi vlak iz kartona. Vlak igrača je torej dobila popolnoma novo obliko, kjer je glavo vlogo odigrala otroška domišljija. Ideja in izvedba mi je bila zelo všeč.

Vlak igrača je še vedno v otroški sobi in vsake toliko časa se kdo spomni nanjo in se zaigra. Mislim, da je veliko ljudi, ki ima v spominu kakšen vlak, ki so ga imeli kot igračo radi v svojem otroštvu.

V isti kategoriji: