Družabne igre so najboljše darilo


Se tudi vi vedno znova sprašujete, kaj kupiti nečakom, otrokovim sošolcem in sošolkam ter drugim otrokom za rojstni dan? Marsikdo ima enake težave, saj je včasih težko vedeti, kaj je všeč dečkom in kaj deklicam določene starosti, v prodajalnah z igračami pa pogosto ne znajo dobro pomagati – predlagajo stvari, ki se trenutno dobro prodajajo oziroma veljajo med otroki za »moderne«, vi pa takoj vidite, da gre za nekaj cenenega, za trenutno modno muho, ki se je že čez eno leto ne bo nihče več spomnil. Kaj torej podariti? Eden najboljših odgovorov je: družabne igre.


Kakšne družabne igre pa podariti? V mislih moramo imeti predvsem tri stvari:

  • mora biti primerna otrokovi starosti.
  • naj bo takšna, da je otrok še nima.
  • mora biti zabavna, zanimiva in poučna!
  • družabna igra mora imeti tudi slovenska navodila.

Ker je večina iger, ki jih dobite v splošnih trgovinah takšna, da jih ima tako rekoč že vsak otrok, smo pokukali v spletno prodajalno Chebeltza, kjer nudijo nove, sodobne družabne igre. Pri njih najdete igre proizvajalcev, ki pri nas niso tako razširjeni, zato je nevarnost, da bi podarili nekaj, kar otrok že ima, praktično nemogoča. Njihove družabne igre so zanimive in poučne, saj se otroci z njimi učijo socialnih veščin, ravnanja z denarjem, štetja, prepoznavanja oblik, prepoznavanja barv in drugih spretnosti. Nekatere igre so v obliki igralne plošče, druge pa v obliki kart, in tako še bolj priročne tudi za na pot. Vsekakor pa niso namenjene zgolj najmlajšim, saj bodo zabavale tudi odrasle – to pomeni, da bodo predvsem tiste igre, ki so namenjene starejšim otrokom aktualne zelo dolgo, in jih otrok ne bo nikoli prerasel, temveč se bo možno ob njih družiti tudi še v študentskih letih in tudi v odraslem življenju.

Poglejmo nekatere igre, ki jih ponuja Chebeltza. Igra s karticami, ki najprej pade v oči, je zagotovo zanimiva igra s tematiko raket – igralci gradijo sled izpuha rakete, ki mora imeti čim več zavojev. Med igrami na plošči pa nam je bila najbolj všeč igra, kjer morajo igralci v svoj avtobus sprejeti čim več ljudi in jih prepeljati z ene postaje na drugo.

Če razmišljate o nakupu družabne igre, torej pozabite na klasične domine, spomin, človek ne jezi se in monopoli. Na voljo je veliko drugih, sodobnih in domiselnih iger, ob katerih bodo otroci izjemno uživali, se kratkočasili, hkrati pa se še naučili novih veščin ter nevede utrjevali svoje znanje in razgledanost.

Ali veste, da se je vlak igrača še dandanes ohranila v trendu. Več v našem najnovejšem članku.

V isti kategoriji: