Tečaj angleščine v tujini s slovenskim spremljevalcem


Kot srednješolka sem se udeležila tečaja nemščine v Celovcu, in že takrat sem se odločila, da bom takšno izkušnjo nekoč omogočila tudi svojim otrokom. Hčeri (dvojčici), ki sta stari skoraj 17 let, bosta tako letos odšli na tečaj angleščine v tujino oziroma, natančneje, na Škotsko. Seveda mi je nekoliko lažje, ker sta dve in bosta lahko pazili ena na drugo, a vseeno me nekoliko skrbi, ker bosta kar dva tedna tako daleč proč, v popolnoma neznanem okolju.angleščina

Pri agenciji, kjer smo si izbrali tečaj angleščine v tujini, so mi seveda povedali, da je za mladostnike v okviru njihovih programov dobro poskrbljeno in doslej niso imeli nobenih slabih izkušenj. Se pa seveda skušam pomiriti tudi s tem, da sem šla v mladosti tudi sama v tujino, da sem bivala v internatu, kjer so nad nami ves čas bdeli vzgojitelji, in da je bilo vse v redu. Najpomembnejše pa je seveda to, da smo se izjemno zabavali. Tako kot vsak drug tečaj angleščine v tujini tudi ta, na katerega sta prijavljeni hčeri, predvideva veliko druženja med tečajniki, in prepričana sem, da se hčeri ne bosta domov vrnili zgolj z veliko novega znanja, temveč predvsem bogatejši za izjemno izkušnjo in z veliko novimi prijatelji. Hčeri sicer ne gresta čisto sami – agencija Lta namreč poskrbi tudi za slovenskega spremljevalca, ki je tam bolj kot ne v vlogi opazovalca, v primeru, če bi šlo karkoli narobe.

Kako izbrati tečaj angleščine v tujini?

Tudi sama sem se pred rezervacijo lovila glede tega, kam in kako poslati hčerki. Nato smo se obrnile na agencijo, ki ponuja tečaje v tujini, in hitro ugotovile, da sploh ni tako zapleteno. Ponudili so jima tečaje, ki so primerni glede na njuno starost, povprašali so ju po tem, ali bi raje živeli pri družini ali v internatu, o njunem nivoju znanja … Vse so uredili tudi glede letalskih kart, tako da sama nisem imela prav nobenega dela. Hčeri se sedaj že veselita, da bosta čez en mesec odšli na Irsko, kjer bosta spoznavali tako jezik kot kulturo. In ker vesta, kako nervozna bom doma, sta mi obljubili, da se mi bosta redno javljali preko spleta. Torej je dejansko poskrbljeno za vse. Vsa zahvala pa gre agenciji Lta iz Slovenske Bistrice. Priporočam.

V isti kategoriji: