9 modnih stilov, ki vas lahko stanejo službe


Razen, če delate v zelo konzervativni pisarni, so se stvari glede dovoljenega sloga oblačenja na delovnem mestu zelo spremenile. Dandanes je moda na delovnem mestu zelo pestra in dopušča marsikaj toda kljub temu še vedno obstajajo določena pravila, ki jih je pri izboru oblačil za delo treba upoštevati. Seveda je tudi odvisno kaj delate. Poglejmo si najbolj pogoste “kikse”, ki vas lahko pripeljejo tako daleč, da ostanete brez službe.modni-stil

1. Izogibajte se prekratkim in preveč oprijetim oblekam.
Krila, oblekice in kratke hlače so sicer lahko primerno oblačilo za na delovno mesto, a pazite, da vam ven ne bo štrlelo polovico zadnje plati. Rob obleke naj poteka malo nad koleni.
2. Izogibajte se (pre)globokim dekoltejem, prosojnim oblekam, bluzam s popolnoma odkritim hrbtom, bluzam brez naramnic oz. s tankimi naramnicami,… Zakaj bi morale vašim sodelavkam in sodelavcem pokazati kar največ gole kože. To vas bo namreč pahnilo v situacijo, ko se bodo lahko v podjetju najprej pojavile govorice, ki pa lahko v končni fazi začnejo vplivati na kvaliteto vašega dela.
3. Ne bodite preveč trendovski in neokusni. Razen, če delate v modnem podjetju, sicer bodo vaša morda preveč trendovska oblačila (strgane kavbojke, kombinezoni, krila iz bleščic, ipd.) izpadla neprimerno.
4. Izogibajte se vsemu, kar izgleda zgolj kot priložnostno oblačilo. Trenirke, japonke, joga hlače, ipd. prišparajte za vikend. Razen seveda, če delate od doma oziroma, če je takšno sproščeno vzdušje glede oblačenja običajno za vaše podjetje.
5. Ne hodite v službo v oblačilih oz. dodatkih, ki bi bili sicer primerni zgolj za kostum za Noč čarovnic. Govorimo o raznih mrežastih nogavicah, ekstravagantno norih klobukih, ipd..
6. Nekateri sicer lepi izgledi so bolj zakoreninjeni v modi, kot v poslovnem svetu. Modro pobarvani lasje, kričeč zelen makeup okrog oči, svetlo oranžni nohti,… To je moda, ki ni priporočljiva za delo v pisarni. Medtem ko mislite, da s takšnimi modnimi potezami zgolj izražate sebe lahko, predvsem pri starejšem delu sodelavcev, izgubljate na vaši verodostojnosti.
7. Izogibajte se stvarem, ki bi lahko povzročile pomisleke o vaših navadah pri osebni higieni. Ni potrebno torej samo zato, da sodelavcem pokažete da ste se zjutraj stuširali, vedno na delovnem mestu sušiti vaše lase. Posušite jih doma saj lahko povzročijo tudi drugačne nasprotne reakcije. Prav tako se ne parfumirajte preveč. Uporabite majhne količine parfuma, da se vaši sodelavci ob vas ne bodo dušili.
8. Izogibajte se oblačilom, ki kažejo vaše spodnje perilo.
9. Za v službo ne oblečite ničesar takšnega, kar bi sicer oblekli za poroko, zabavo v nočnem klubu ali izlet v tropske kraje. Moda za tovrstne dogodke vsebuje določene specifike, ki bi lahko na delovnem mestu izpadle neprimerno. Če bi želeli prebrati še kakšen modni nasvet, odklikajte na Kreativniseminar.com.
https://www.youtube.com/watch?v=tiH6Fy9h2_o

V isti kategoriji: