Različni načini za ribolov soma


Vsake toliko, se na naslovnici kakšne ribiške revije najde kakšen ribič, kateri se je odpravil na ribolov soma in mu je uspelo iz vode spraviti pravega velikana – po kilogramih te ribe z lahkoto presegajo 50kg in dosežejo vse tja do 100kg ali več, prav tako pa so tudi njihove dolžine fascinantne – dva metra ali več!ribolov-soma 
Da bi lahko ujeli takšno ribo, je potrebnega nekoliko znanja, potrebno je biti na pravem mestu ob pravem času, seveda, pa ne gre zanemariti tudi pravilne in kvalitetne opreme, s katero lahko sploh spravite takšne mrcine iz vode in na koncu brez težav z njimi naredite kakšno sliko!
Vsi tisti, ki si želijo kdaj v življenju ujeti kakšnega kapitalnega soma, bodo po njega morali kam v tujino – na primer reka Ebro v Španiji je ena takšnih, kamor se organizirajo mnogi izleti in potovanja, ribolov soma na tej vodi je pa res fascinanten! Zraven reke Ebro, je tukaj še reka Pad v Italiji in še kaj bi se našlo! V vseh teh vodah se največkrat izvaja ribolov iz čolna, uporabljajo se pa mnoge različne vabe, na različnih globinah, na bolj ali manj skritih lokacijah, ki jih poznajo le izkušeni vodiči.

som
Načinov, kako priti do te ogromne ribe je mnogo, prav tako ribiških vab s katerimi ga loviti, a le eden način je tisti, ki že mnoga leta ostaja enak in pretežno nespremenjen – bučkanje! To je način, ki se izvaja iz čolna, ribič svojo vabo spusti v vodo, ali tik nad dno, ali pa nekje v sredini vode, nato pa z različnimi predmeti na gladini vode proizvaja posebej zvok, ki je podoben tistemu, ko ribe pobirajo hrano na gladini – »pouk«. To mnogo krat soma pritegne, ga dvigne iz globine, da pride preverit kaj se dogaja in pri tem pobiranju naleti in pobere tudi ribičevo vabo – vse to je nato znak za borbo in za kapitalno ribo na vašem najlonu, trnku in palici – nato je potrebno samo še uživati!
https://www.youtube.com/watch?v=bsuY9FKE08o

V isti kategoriji: