Kako izbrati in nositi škornje


Zima je vse bližje in bližje, mraz pritiska in čeprav je še kar nekaj dni do koledarske zime je, po temperaturi sodeč, že med nami. Zjutraj se temperatura spusti že pod ničlo, imeli pa smo tudi že sneg. V takih vremenskih pogojih je potrebno imeti pravo zimsko obutev in idealna so vsekakor škornji. Obstaja več vrst škornjev, zato je najboljše, da naredimo pregled nad različnimi oblikami škornjem ter z nasveti kako škornje nositi, da vam bo toplo in da boste izgledale kar najbolje.škornji
Ker vremenske razmere in temperature še nihajo in je uradno še vedno jesen, si bomo najprej ogledali dežne škornje, ker so najbolj primerni za na dež, ki ga je jeseni veliko. Dežni škornji so narejeni iz gume, zato ne premočijo in ohranjajo vaše noge suhe. Včasih so škornje ulivali, zdaj pa jih vedno pogosteje lepijo oziroma šivajo, kar ni ravno najboljša sprememba, ker so zato manj trpežni in ob šivu lahko voda pride v notranjost. Toda ne skrbite, ne zgodi se pogosto. Vseeno pa bodite ob nakupu na to pozorni. Minus dežnih škornjev je vsekakor to, da so hladni in jesenski dnevi znajo biti poleg tega, da so mokri tudi zelo hladni. Pomagalo vam bo, če pod dežne škornje obujete debele volnene nogavice, ki so pravi modni trend, zato naj bodo kar do kolen, da se vidijo, v škornje pa vložite vložek iz filca, vložki iz filca so tanki a super topli.
Ko bo zima konkretno pritisnila in bo zapadel sneg, boste potrebovali nekaj, kar bo konkretno bolj toplo (vložki iz filca in volnene nogavice pač ne bodo dovolj), prav tako nepremočljivo in še stabilno, da ne boste padli na prvem ledu in se poškodovali. Visoke pete pozabite, pazite pa na to, da bodo škornji imeli debeli podplat, z velikim profilom. Če nočete, da vam zmrznejo noge, poglejte tudi notranjost škornja in ne samo zunanjost ter se odločite za tiste, ki imajo notri ovčjo volno. Tako bodo vaši škornji topli in mehki in niti najhujši mraz vas ne bo ustavil, pri vašem usvajanju sveta.

Oglejmo si še kako izberemo torbice.

V isti kategoriji: