Ženske torbice – zveste spremljevalke


Moda se spreminja, namen pa ne
Moda se skozi čas zelo spreminja, pa vendar se na koncu skoraj vsaka stvar nekoč zopet vrne v modo. Tako se ne čudim, da marsikatera ženska star nakit, torbico ali plašč rada pospravi v omaro in si reče, da bo nekoč že še prav prišel. Včasih je sploh bilo tako, da so babice svoje stare plašče denimo v omarah »šparale« za svoje vnukinje.
No, na koncu so bile pogosto razočarane, saj jih le te niso hotele nositi, včasih so jih v omarah tudi pojedli moli ali pa so se pokvarile zadrge, odpadli gumbi in podobno. Vsekakor je bilo s popravilom veliko dela, materiali so izgledali obrabljeni in tako so se tudi tiste najdražje reči po dolgoletni uporabi pričele metati v smeti.
S torbicami je podobno. Včasih je bilo različnih modelov veliko manj, torbice pa so bile zelo enostavne. Imele so glavni predal, pa potem morda še enega, redko takšnega z zadrgo, še manjkrat zunanjega, kjer bi imeli pri roki papirnate robčke in podobno, za kar res nočete vsakič znova segati v torbico.

Pazite na svoje torbice

Damske torbice prihajajo na trg v zelo različnih velikostih, barvah, oblikah in so narejene iz vse mogočih materialov. Torbice imajo tako tudi zelo različne cene, lahko pa si tudi mislite, da vam bodo služile različno dolgo. Življenjska doba torbice je namreč odvisna od mnogo dejavnikov. Začnimo z namenom in načinom uporabe. Če vanjo tlačite vse mogoče trde zadeve, kot so računalniške tablice, mobilni telefoni, fotoaparati in podobno, se vam bodo hitro nekje strgale. Če so prenapolnjene, se rade na njih pokvarijo zadrge. Malce nerodnejše gospe poročajo o tem, da jim odpadajo gumbi, okrasni ali tisti, ki živijo za svojo praktično funkcijo. Na koncu je odvisno tudi kako s torbico ravnate, v kakšnih vremenskih razmerah jo uporabljate in podobno.

Okraševanje in materiali

Torbice imajo lahko tudi različne okraske. Vse se začne pri barvah, materialih in krojih, potem pa nanje oblikovalci pritrdijo še kak gumb, celo verižico, različne obeske, okrasijo lahko tudi zadrge ali ročaje. Pri zadrgah je okrasek lahko celo praktične narave, na ročajih pa je lahko samo ojačan del drugačne barve ali pa so uporabljeni drugi materiali.
Ko smo že pri materialih, torbice se izdelujejo iz usnja, iz umetnega usnja, iz semiša in različnih tekstilij. Vse več je umetnih materialov, ki pa se pogosto zgolj kombinirajo z drugimi materiali. Kovinski in drugi deli, so običajno samo na določenih mestih in namenjeni okraševanju ali kakšnim praktičnim dodatkom.
Če ste torej v namenu nakupovanja, je na spletu zares veliko različnih trgovin (kar takoj sem našel eno, kjer so na voljo najrazličnejše torbice, denimo tale spletna stran: www.lideja.com) in tako si lahko torbice dobro ogledate, pogledate kako so narejene in primerjate njihove cene. Na koncu jih lahko še naročite in v kratkem vam jih bodo dostavili na dom.

https://www.youtube.com/watch?v=_AFYSat5uvM

V isti kategoriji: