Varno na počitnice


Ker smo verjetno že vsi naveličani snega in mrzlih zimskih dni, smo za vas pripravili par nasvetov, kam se lahko pobegnemo pred njo. Če nimate časa in denarja za kakšen eksotičen kraj, obstaja nekaj bližnjih možnosti. Zime v Sredozemlju so zelo prijetne, če ste pripravljeni sprejeti, da dežuje pogosteje kot poleti. In čeprav ni nikdar zares vroče, ste lahko prepričani, da bo še vedno precej topleje kot v Sloveniji ali drugod po Evropi.

Med Britanci je nedvoumno najbolj priljubljena točka za zimski pobeg Španija. V Marbelli vas pričakajo prijetne temperature tam do 20 stopinj celzija, kar je povsem dovolj toplo, da se poženete v zunanji bazen ali pa le na obali preberete kakšno knjigo.

Še vedno pa so priljubljeni tudi Kanarski otoki, za katere turistične agencije ponujajo cenovno ugodne pakete za otočje, ki že dolga leta slovi po svoji čudoviti naravi, vulkanih, plažah in soncu.

Očarljivo italijansko mesto Portofino je obalno mesto v Liguriji, ki je bilo nekoč najljubši oddih za Elizabeth Taylor in Richarda Burtona, a je od takrat izgubilo priljubljenost. Horde turistov so torej šle, a to je samo dodaten plus in Portofino ostaja krasen kraj – v vseh letnih časih.

Sicilija še vedno ostaja za italijanske razmere začuda neoblegana. A letalske povezave so dobre, tako da ni razloga, da ne bi odkrili tega sredozemskega bisera. Za vaš prvi obisk otoka je Taormina na vzhodni obali popolno izhodišče. Osupljiva s prelepim razgledom na Etno in polna kotičkov, kjer lahko dolgo posedate ali pa izvrstno obedujete.

Nizkocenovni letalski prevozniki so maroškemu turizmu precej pomagali s tem, ko so naredili to severnoafriško državo zelo dostopnejšo. Če govorimo o enkratnemu pobegu za konec tedna, težko kaj premaga Marakeš, ki se ponaša s čudovitimi gostišči, odličnimi nakupovalnimi možnostmi in izvrstnimi restavracijami.

Preden pa se odpravimo na tako potovanje moramo imeti zagotovljeno dopolnilno zavarovanje, da se bomo lažje in brezskrbno lahko zabavali. Seveda ne smemo pozabiti da za tuje države potrebujemo dodatno zavarovanje. V Evropski Uniji z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, lahko varno zavarovani potujemo po kar 28 državah.

https://www.youtube.com/watch?v=livZxLa2YrM

V isti kategoriji: