Zmrznjen jogurt s sadjem je čudovita sladica


Ljudje radi uživamo mlečne izdelke. Med najbolj priljubljenimi so še vedno jogurti v vseh svojih različicah. V zadnjem času pa se na naših mizah vse pogosteje pojavlja tudi zmrznjen jogurt, ki je prav tako izjemno dobrega okusa. Najpogosteje se taka različica jogurta uporablja kot sladica, poleg pa ponavadi dodamo še primerno sadje. Tovrstna sladica velja ne samo za izjemno okusno, ampak predvsem zdravo. Po njej tako posegajo tudi tisti, ki so predvidni, kaj dajejo v usta.

Priprava sladice je več kot enostavna

Zmrznjen jogurt kot sladica v resnici ne potrebuje prav nobene posebne priprave. Najpogosteje zmrznjen jogurt že kupimo, lahko pa ga zamrznemo tudi sami. V takem primeru ne potrebujemo drugega kot pa samo sadje, jogurt ter zamrzovalnik. Jogurt lahko nalijemo v primerne silikonske podstavke. Te razporedimo po mizi ter jih nekje do polovice napolnimo z jogurtom po naši izbiri. Lahko se celo odločimo za čisto navaden jogurt. Nato sveže sadje, ki smo ga ravnokar narezali, razporedimo po podstavkih. Pri tem je dobro paziti, da se okus jogurta ter sadja ujemata. Podstavke nato zložimo na primeren pladenj in ga za nekje do dobre tri ure postavimo v zmrzovalnik. Kasneje, ko se jogurt primerno strdi, odstranimo skodelice in čaka nas samo še primerna postrežba.

V poletnem času je še posebno priljubljen

Zmrznjen jogurt, ki ni nujno, da se uporablja samo kot sladica, pa je kot tak izjemno priljubljen poleti. Takrat so temperature lahko dokaj visoke in prileže se nam nekaj, kar je mrzlo in dobro. To je ponavadi sladoled. Še boljša varianta pa je, če posegamo po zmrznjenem jogurtu, ki vsebuje manj škodljivih sladkorjev kot priljubljeni sladoled. Nekateri celo menijo, da je okus jogurta veliko boljši in da je tudi bolj osvežilne narave. Po njem niti ne čutimo posebne žeje, kot jo ponavadi čutimo po sladoledu.

Poceni ter kakovostno

Zmrznjen jogurt je izdelek, ki je cenovno izjemno ugoden, poleg tega pa velja za povsem kakovostno živilo. Veliko ljudi, ki se ukvarja z zdravo prehrano, ga daje na kar visoko mesto. Predvsem ga priporočajo takrat, ko se ne moremo upreti skušnjavam sladkega. Zagotovo je zmrznjen jogurt takrat ena od najboljših možnih izbir, ki jih ponuja trg.

Za zdravje vaše kože pa lahko poskrbite tudi tako, da je vedno pri vaši roki krema za gube, ki bo po ustreznem čiščenju poskrbela, da bo vaša koža še vedno dovolj vlažna in nahranjena.

V isti kategoriji: