Modernejši dizajni priljubljenih balerink


Balerinke so vrste obuvala, ki v zadnjih letih ponovno močno pridobivajo na svoji priljubljenosti. Za to so verjetno odgovorni vse bolj kakovostni materiali, ki jim dajejo še večjo udobnost in daljšo življenjsko dobo. Vsekakor pa so k temu v veliki meri pripomogli tudi novi, modernejši dizajni, ki balerinkam dajejo še večjo eleganco in jim na ta način odpirajo vrata tudi v poslovni svet. V današnjem prispevku vam bomo predstavili najbolj priljubljene vrste balerink.  Za začetek pa bomo na kratko pokukali v njihovo zgodovino, ki je kar zanimiva.

Prvi zametki balerink

Balerinke so svoje prve zametke dobile že v 16. stoletju. Balerinkam podobna obuvala, ki so se imenovala pompe, so nosili tako ženske kot tudi moški. Nadvse moderne pa so balerinke postale leta 1956, in sicer po zaslugi neke priljubljene igralke, ki jih je nosila v filmu.

Nekatere balerinke sodobnega časa močno spominjajo na tiste iz leta 1956, spet druge pa so popolnoma drugačne. V trgovinah s takimi obuvali lahko izbirali balerinke v vseh možnih barvah, dizajnih in tudi materialih. Priljubljene so postale tudi balerinke, ki se ponašajo z nekoliko bolj špičastim spredkom. Take dajejo elegantnejši videz od klasičnih, zaokroženih balerink. Na voljo so tudi balerinke, ki so nekoliko dvignjene in imajo petko. Take so še posebej priljubljene za tiste, ki se nikakor ne morejo posloviti od višine.

Klasične balerinke

Za klasične balerinke lahko rečemo, da so čevlji, ki imajo zelo nizko peti oziroma so brez nje. Ponašajo se z nizkim izrezom. Njihov sprednji del je zaokrožen in je pogosto dodatno okrašen. Klasični tip tega obuvala se najpogosteje kombinira s hlačami, lepo se ujemajo še s krili in oblekami. Za poslovno okolje pa vam takih balerink ravno ne priporočamo.

Balerinke s petko

Balerinke s petko veljajo za udobno različico imitacije petk. Zaradi udobja in elegance so zelo priljubljene med ženskami, ki rade posegajo po obuvalih s petko. Take balerinke so primerne za vsakdanji videz. Kombinirajo se lahko s hlačami ali krilom. Primerne so tudi za poslovno okolje.

Balerinke s platformo

Balerinke s platformo so modernejša različica klasičnih balerink. Ker so nekoliko bolj dvignjene od tal, omogočajo veliko večje udobje. Še posebej so priljubljene v spomladanskem času, ko so ulice polne peska.

V isti kategoriji: