radarska slika padavin

Vreme 1a – vse vremenske informacije, ki jih potrebujete


Vremenska napoved nam olajša vsakodnevne aktivnosti in načrtovanje naših dejavnosti. Obenem se na podlagi informacij, ki jih izvemo na raznih vremenskih portalih, lažje odločimo, kaj bomo tisti dan oblekli, s katerim prevoznim sredstvom se bomo odpravili ter kaj bomo tistega dne počeli. Vreme 1a zagotovo ponuja uporabne informacije, s katerimi lažje izpeljemo zastavljene cilje.

Vreme 1a je spletna stran, ki ponuja splošne informacije o vremenu oziroma vremensko napoved. Izvemo lahko aktualno vremensko napoved, s pomočjo radarske slike padavin preverimo, kakšno je stanje po Slovenij, prav tako pa se lahko informiramo o snežnih razmerah na smučiščih.

Vreme 1a in radarska slika padavin

Na spletni strani vreme 1a je možnost ogleda radarske slike padavin. Gre za shemo, ki prikazuje vremensko dogajanje po državi v nekem trenutku, s pomočjo le-te pa lahko tudi predvidimo, kakšno bo vreme čez nekaj ur. Interaktiven zemljevid in sama vremenska napoved tako preprečita morebitne zaplete, ki bi lahko nastali, če bi nas vreme presenetilo. 

Radarska slika padavin je shema oziroma prikaz možnih padavin.

Radarska slika padavin na spletni strani vreme 1a prikazuje zemljevid Slovenije, s pomočjo legende pa lahko ugotovimo, ali je v nekem kraju nizka, srednja, visoka ali pa celo zelo visoka jakost padavin. Spletna stran omogoča, da izvemo, kaj se dogaja z vremenom v različnih krajih po Sloveniji – brskalnik, ki je na voljo, ponuja ogled več kot 5000 krajev.

Uporabne informacije spletne strani vreme 1a

Poleg jakosti padavin na spletni strani vreme 1a izvemo tudi, kolikšna je trenutna temperatura v izbranem kraju, hitrost in smer vetra, odstotek vlažnosti ter koliko meri zračni tlak.

Neverjetna logistika za napovedjo vremena. Radarska slika padavin prikazuje kako nastaja nevihta

V isti kategoriji: