Lasni podaljški in zdravje lasišča


Na spletu kroži mnogo bolj ali manj koristnih informacij. Nekatere izmed njih pa so napisane same sebi v namen in ne temeljijo na resničnih dejstvih. Takšne so tudi informacije o splošni škodljivosti lasnih podaljškov (še posebej ko se govori o poceni podaljških) za zdravje las in lasišča. Spodaj predstavljamo načine, kako se izogniti zapletom in težavam.

Ali so podaljški slabi za moje lase?

lasni podaljški

Ob pravilno opravljenem postopku namestitve in dobri negi, je skrb za zdravje las in lasišča odveč. Težave se pojavijo ob nepravilni namestitvi, kar se pogosto dogaja v primerih, ko se lotevajo dela osebe, ki niso usposobljene zanj.

Tako se nameščanja podaljškov nikar ne lotite sami doma, saj tako tvegate zaplete, ki se lahko rešijo le s težavo. To seveda izključuje lasne podaljške na sponko, ki si jih lahko enostavno nameščate sami.

Kakšne zaplete tvegam?

Pri uporabi samolepilnih podaljškov je priporočeno, da vam pomaga izkušena oseba. Najprej je potrebno vedeti, da je za pravilno namestitev podaljškov potrebno kar nekaj časa. Prav tako je zelo pomembno, da je trakec z lepilom nameščen v lepi liniji, saj se sicer lasni podaljški opazijo in na glavi izgledajo grdo. Lepilo lahko poškoduje lasišče, če ne izberemo kvalitetnih podaljškov. Zato se pred nakupom dobro pozanimajte in ne kupujte nepreverjenega izdelka.

Kako se lotiti podaljševanja?

Veliko spletnih strani vam svetuje pri nakupu, če se za to odločate sami. V nekaterih salonih pa bodo sami naročili preverjen izdelek. Ko imate podaljške izbrane, se dogovorite z osebo, ki ima veliko izkušenj pri nameščanju. Tako si boste zagotovili, da ne bo prišlo do morebitnih poškodb las ali lasišča. Prav tako si podaljške pravilno negujte.

Podaljški ob pravilni uporabi niso škodljivi

Zapomnite si, da podaljški (npr. keratinski podaljški) niso absolutno slabi za zdravje, vendar morajo biti nujno nameščeni pravilno. Tako ne verjemite vsem informacijam, ki vas svarijo pred škodljivostjo, saj jih podajajo tisti, ki se o tej temi niso dobro informirali.

V isti kategoriji: