Miselne igre ob praznikih


V prostem času veliko ljudi igra različne igre. Na žalost so se vse preselile na računalnike in na naše mobilne naprave. Še vedno pa se veselimo iger v fizični obliki. Nekatere igre so bolj priljubljene od drugih in ostajajo pravzaprav večne. Igrajo jih tako mladi kot tudi starejši ljudje. Med bolj priljubljenimi igrami so zagotovo tudi miselne igre. Čeprav so te po večini dandanes igra preko računalnika ali mobitel, številne trgovine še vedno vztrajajo pri prodaji tovrstnih iger v fizični obliki. Taka oblika je še posebej aktualna v času praznikov, ko imamo ljudje več časa za druženje. Poleg pogovora radi s prijatelji ter z družino zaigramo tudi kako igro, ki nas popelje nazaj v star čase, ko smo bili še povsem brez skrbi in je bila igra obvezen del našega življenja.

Miselne igre so nadvse koristne

Vsaka igra, ki jo ponuja trg zagotovo nas nima vedno pozitivnega učinka. Nekatere igre so precej agresivne in take strokovnjaki močno odsvetujejo, še posebej otrokom. Veliko bolje je namreč igrati miselne igre, ki so izjemno koristne. V prvi vrsti namreč povezujejo ljudi, hkrati pa krepijo tudi naše male sive celice, ki jih zaradi avtomatskega dela v službi pogosto vse manj uporabljamo. Miselnih iger je nešteto, izberemo pa tisto, za katero menimo, da bo ljuba tudi našim najbližjim.

Za igro si je potrebno vzeti čas

Miselne igre so v osnovi narejene tako, da si moramo zanje vzeti veliko časa. Poleg tega pa od nas zahtevajo tudi veliko koncentracije ter seveda dobrih živcev. Strokovnjaki priporočajo, da naj ob izboru miselnih iger pazimo na to, da te niso preveč zahtevne, tako da se jih bo lahko igral prav vsak član naše družbe.

Priljubljena miselna igra Quixo

Zagotovo je večina od vas že slišala za igro Quixo, ki je v zadnjem času priljubljena in se jo da kupiti tudi preko spleta. To igro lahko igrata dva ali pa štirje igralci. Na igralno ploščo v kvadrat razporedimo lesene kocke, kar jo uvršča v vse bolj priljubljene lesene igrače. Te imajo štiri prazne stranice, po eno stranico s križcem in po eno s krožcem. Pri tem igralec zbere križec ali krogec. Iz kock je potrebno s simboli oblikovati vrsto petih enakih simbolov, in sicer navpično, vodoravno ter diagonalno. Ker igra ni pretežka, jo ljudje izjemno hitro vzljubijo ter vzamejo za svojo.

V isti kategoriji: