Otroška svetila poskrbijo tudi za varno počutje


Naš dom je prijeten tudi zaradi svetil, ki so prisotna prav v vsakem prostoru. Lahko so to namizna, stropna ali pa stenska. Vsako svetilo ima svoj namen. Nekatera so primerna zgolj za osvetljevanje prostora, spet z drugimi pa si pomagamo pri delu ali pri posameznih aktivnostih. Nekatera med njimi pa učinkovito vplivajo na izgled posamezne sobe. Slednjo lastnost imajo predvsem otroška svetila, za katera je značilno, da so posebna, barvna ter zanimiva.

Otroška svetila različnih motivov, barv ter kombinacij

Da svetilo, ki ga namenimo kot del opreme za otroške sobe, doseže svoj namen, mora biti seveda ustreznega izgleda. Na razpolago so nam torej otroška svetila najrazličnejših motivov, izjemno pisanih ter močnih barv, v številnih kombinacijah. Primerno izbran motiv, barva ter kombinacija lahko odločilno vplivajo na to, kako se bo naš malček počutil v sobi. Mnoga tovrstna svetila zaradi svojega izgleda na otroka delujejo pomirjajoče, obenem pa se zaradi tega počutijo bolj varno. Njihov spanec je prav tako bolj kvaliteten. Ko se kupujejo otroška svetila v spletni trgovini ali kako drugače, bodite torej na vse to pozorni.

Svetilo v obliki prevoznih sredstev

Otroci se že zelo zgodaj pričnejo zanimati za prevozna sredstva. Navdušuje jih praktično vse, kar se vozi mimo njih. Zakaj torej otroku ne bi kupili kar svetilo v obliki avtomobila, tovornjaka ali pa celo letala? Prav vse oblike so primerne za sobe naših otrok. Barve naj bodo čim bolj naravne, materiali pa kvalitetni. Ko izbiramo najbolj primeren izdelek, moramo paziti tudi na veliko lastnosti. Pomembna je teža, dolžina, širina, moč žarnice, tip žarnice, materiali ter podobno.

Presenetimo našega malčka

Lahko, da imamo v otroški sobi že otroško svetilo, ki na ni nič posebnega. Otrok ne da velike pozornosti nanj, ker ne izstopa niti po obliki in niti po barvi. Ko otrok odide od doma, lahko izkoristimo priložnost ter staro svetilo zamenjamo z novim. Namesto pustih barv ter svetila brez motiva, v sobo postavimo barvito svetilo, na katerem bo motiv junaka iz risanke, ki jo naš otrok najbolj občuduje. Otrok bo izjemno presenečen, hkrati pa tudi zadovoljen ter vesel. Kar naenkrat bo raje začel zahajati v svojo sobo ter se tam lotevati tudi domačih nalog ter podobnih opravil. Mikavno, kajneda?

Učinkovita uporaba LED reflektorjev. Ker so LED svetila energijsko zelo učinkovita so največkrat uporabijo v prostorih, ki so osvetljeni daljši čas. Preberi več …

V isti kategoriji: