Spalnica polna harmonije in udobja


Vaši spalni prostori so namenjeni sprostitvi, užitku in spanju. Krepčilen spanec pozitivno vpliva na naše počutje in znižuje stopnjo stresa. Kvalitetna spalnica izboljša kvaliteto našega spanca in kvaliteto našega življenja.

Udobna postelja za dolg in osvežilen spanec

Udobna in ravno prav visoka postelja vpliva na kakovost našega spanca. Spalnica Harmonija (https://prevc.si/ponudba_pohistva/spalnice/2/spalnice_harmonija_alples/) združuje funkcionalnost, udobje in svežino. Postelja za mlajšo osebo je lahko tako nizka, kot so standardne francoske postelje. Za ljudi srednjih let in starejše posameznike pa je priporočljivo, da je postelja malce bolj dvignjena. Najnižjo priporočljivo višino postelje določite tako, da se usedete na rob postelje, pri čemer se morajo vaše noge tal dotikati v kotu 90 stopinj.

Nočne omarice in nižje kredence

Minimalistični slog spalnice vseeno zahteva uporabo nočnih omaric in nizkih kredenc. Nočne omarice so večnamenske. Zgornja površina služi kot odlagalni prostor za naše knjige, očala, bralno lučko in skodelice čaja. V predale lahko spravite različne dragocenosti, knjige, revije in ostale predmete, na katerih ne želite, da se nabira prah. Spalnica Harmonija potrebuje tudi najmanj eno nizko kredenco. Na kredenco lahko postavite televizijski zaslon, šatulje za nakit ali kakšno vazo. V predale kredence pa spravite svoje dragocenosti, spodnje perilo in druga oblačila.

Garderobne omare z veliko prostora

Glede na hiter tempo življenja in število naših oblačil, potrebujemo veliko garderobnega prostora. Spalnica Harmonija mora tako vsebovati tudi veliko kombinirano garderobno omaro. Ženske potrebujejo veliko prostora za obešalnike in malo manj polic. Moški po drugi strani potrebujejo več polic in manj prostora za obešalnike. Priporočljivo je, da je garderobna omara velika in da zaseda celotno dolžino stene. Posebej priročne so tudi kotne omare, ki imajo na sredini veliko prostora za shranjevanje.

Nasveti za barvno usklajevanje pohištva in ostalih elementov

Prenovljena podoba vaših spalnih prostorov vključuje tudi prenovljen videz tal, sten in stropov. Izberite barvo parketa ali laminata v podobnem odtenku, kot je vaša nova spalnica Harmonija. Dve od štirih sten pobarvajte v podobnem odtenku, kot so barvna vrata omar in kredence. Za videz zaključene celote pa dodajte slike, ure in preproge v živih barvah.

V isti kategoriji: