strešni nosilci za avto

Izbira kompatibilnih strešnih nosilcev za vozilo


Na streho svojega vozila lahko pritrjujete najrazličnejše vrste tovora. To so lahko kolesa, smuči, kovčki ter podobno. Seveda morate na strehi avta imeti primerne nosilce. Strešni nosilci za avto morajo biti v prvi vrsti povsem kompatibilni z vašim vozilom. Samo takšni so lahko trdno pritrjeni na površino in med vožnjo ne zdrsijo.

Ne glede na obliko ter težo tovora, ki ga prenašate na strehi vozila, morajo biti torej strešni nosilci dovolj trdno in fiksno pritrjeni na streho. Samo na takšen način se lahko izognete izgubi predmetov in seveda morebitnim poškodbam avtomobila. In kar je najvažneje: na cesti se boste prevažali varno.

Na splošno o strešnih nosilcih za vozila

Če vas zanimajo strešni nosilci za vaše vozilo, morate že pred nakupom dobro poznati vsaj nekaj osnovnih dejstev o njih. Praviloma so sestavljeni iz štirih delov. To so nosilec, držalo, palica in dodatki. Prvi del je pritrjen na vozilo in je povsem specifičen in odvisen od znamke, modela pa tudi od letnice izdelave vozila. Seveda se tip nosilca za streho avta razlikuje tudi glede na sam priklop. Torej, ali gre za snemljiv ali za fiksni sistem oziroma konstrukcijo.

Strešni nosilci za avto kompatibilni z vašim vozilom,
Strešni nosilci za avto morajo biti povsem kompatibilni z vašim vozilom, da so lahko trdno pritrjeni na površino in med vožnjo ne zdrsijo.

Naloga držala strešnega nosilca za avto pa je, da povezuje nosilec in prečne palice. Te potekajo prečno po strehi vozila in služijo kot površina za pritrjevanje tovora. Po nameščanju strešne konstrukcije na avto se lahko na streho doda še kakšen dodatek.

Enakomerna obremenitev strešnih nosilcev za avto

Pri pritrjevanju na streho avta ima teža tovora zelo pomembno vlogo. Če je obremenitev prevelika, se streha vozila lahko celo udre. Prevelika neposredna usmerjenost velike teže lahko precej poškoduje streho. Zavedati se morate, da je takšno popravilo lahko precej drago.

Poskrbite torej za povsem enakomerno porazdelitev teže tovora na strehi avta in s tem lahko prihranite kar nekaj denarja. Teža ne sme biti usmerjena na sredino strehe vozila, ampak bolj po zunanjih delih. Strešni nosilci za avto bodo tako bolj enakomerno obremenjeni.

Snemljiva in fiksna konstrukcija strešnih avto nosilcev

Pred nakupom je treba dobro razmisliti tudi o vrsti konstrukcije. Torej, ali so za nas boljša izbira snemljivi strešni nosilci za vozilo ali fiksni. Prav tako so na voljo modeli z dvignjenimi prečnimi palicami, ki se pritrjujejo vzdolž tovarniško narejenih nosilcev, in modeli, ki se pritrjujejo ob straneh vozila.

Strešni nosilci za avto Nordrive

Vrsto nosilca za streho avta izberite glede na znamko in letnik avta in seveda še glede na predvideno težo pritrjenih predmetov.

V isti kategoriji: