Strešni nosilci za avto omogočajo varno prevažanje dodatnega tovora


Se v kratkem odpravljate na dopust, vendar niste prepričani, ali vam bo sploh uspelo spraviti vso prtljago do izbrane destinacije? Morda sodite med ljubitelje športa, ki zahteva precej opreme? V obeh primerih, seveda pa tudi v mnogih drugih, so odlična rešitev strešni nosilci za avto. Z njimi vam ne bo več treba skrbeti zaradi omejitev vašega prtljažnika, saj boste lahko dodatni tovor prevažali kar na strehi vozila. Tako bo v vašem avtu ostalo več prostora za ostalo prtljago in za to, da bodo vsi potniki v njem lahko udobno sedeli.

Pozorni bodite na nosilnost oz. maksimalno dovoljeno obremenitev 

Še preden pa lahko začnete z njihovo uporabo, se morate prepričati, da bodo izbrani strešni nosilci za avto res kos nalogi. Tako morate že ob nakupu upoštevati obremenitev, ki je še dovoljena pri posameznih modelih. Dobro je torej, da že vnaprej vsaj okvirno veste, kakšen bo primarni namen uporabe oziroma kako težka bremena boste prevažali. 

Obenem pa je pri izbiri in nakupu treba paziti tudi to, da obremenitev ne bo prevelika za streho vašega vozila. Pri tem si pomagajte z navodili proizvajalca vašega avtomobila. Tu morate upoštevati tako težo tovora, ki ga boste prevažali na strehi, kot tudi to, kako težki so izbrani strešni nosilci za avto

Strešni nosilci za avto naj bodo prilagojeni modelu vašega vozila 

Pred nakupom pa se morate obenem prepričati, da je nosilec, ki si ga ogledujete, zares primeren za vaše vozilo. To pomeni, da se mora ujemati z nastavki, ki so že na strehi. Dandanes iskanje ustreznih nosilcev ne bo prevelika težava, saj je izbira resnično pestra, še posebej če se odločite za nakup na spletu. V dobro založenih spletnih trgovinah je namreč mogoče najti nosilce za praktično katero koli znamko in model avtomobila. Naročilo lahko oddate kar z domačega fotelja ter tako prihranite kar nekaj časa in potnih stroškov.

Dodatna zaščita proti zdrsom poskrbi za optimalno varnost 

Skrb za varnost v prometu mora biti nedvomno vedno na prvem mestu. Pri izbiranju nosilcev naj ima zato prednost kakovost. Skoraj nujno je, da so nosilci prevlečeni s posebnim materialom (običajno je to guma), ki zmanjšuje nevarnost za zdrs tovora. Seveda pa na varnost močno vpliva tudi to, ali ste pravilno namestili nosilce in tovor, ki ga nameravate prevažati. Vzemite si torej dovolj časa in natančno upoštevajte vsa navodila. Med vožnjo boste lahko tako resnično brez skrbi. 

V isti kategoriji: