Univerzalni in tovorni strešni nosilci


Strešni nosilci oziroma prečke so na strehi avtomobila ali katerega drugega osebnega vozila montirane zato, da lahko nanje namestimo dodatno strešno avto opremo, kot je kovček ali posebni nosilci za kolesa. Trpežne tovorne prečke pa so posebej izdelane za prevažanje težjih in večjih predmetov. 

Ob nakupu prečk se je dobro pozanimati o uporabljenih materialih, pri čemer je v zadnjih letih pogosto uporabljen prav aluminij, saj je to lahek material, ki hkrati omogoča tudi veliko nosilnost. Nosilnost je pomembna zato, ker strešni nosilci podpirajo vso težo opreme na strehi avtomobila. Da bi bila vožnja s strešno opremo čim bolj varna, pa je dobro kupiti takšne prečke, ki so prevlečene s proti drsno gumo, ki onemogoča premikanje tovora po obeh prečkah.

Univerzalne prečke za vse modele avtomobilov 

Univerzalni strešni nosilci za avto so zasnovani za vse blagovne znamke avtomobilov in različne modele. Pri tem moramo izbirati le takšne, ki po dimenzijah ustrezajo dolžini strehe avtomobila. Univerzalne prečke so namenjene za dodatno namestitev kovčkov, v katere shranimo različno opremo ali prtljago.

Strešni nosilci za avto podpirajo vso težo opreme na strehi avtomobila
Univerzalni strešni nosilci za avto

Ker imajo prečke na strehi avtomobila vgrajene posebne pritrdilne objemke, lahko na njih prevažamo tudi različno opremo za šport in rekreacijo, kot so smučke, deske za smučanje na snegu, kajaki, sup deske in drugo. Univerzalne prečke so vsekakor obvezna avto oprema za vse tiste, ki veliko potujete, se udeležujete različnih športnih aktivnosti in kampirate. 

Prečke za prevažanje težjega tovora na strehi vozila 

Tipske tovorne prečke imajo večjo nosilnost kot univerzalne prečke, zato jih lahko namestimo na različna vozila, avtomobile ali kombije, ki na strehi prevažajo težji tovor, do 200 kilogramov. Uporabne so tudi za različna podjetja, kjer pleskarji, zidarji, polagalci ploščic in drugi uporabljajo delovno opremo, kot so lestve, cevi in plošče. Vso to delovno opremo pa lahko namestijo na tovorne prečke, ki zagotavljajo varen prevoz težjega tovora. 

Univerzalne in tovorne strešne nosilce lahko naročite v specializirani spletni trgovini z avto opremo na naslovu withcar.hu. Kakovostne in vzdržljive prečke priznanega proizvajalca Nordrive so opremljene tudi z varnostnim sistemom s ključavnico. 

V isti kategoriji: