Cerade za avto

Zaščita za avtomobil pred točo


Približujoči pomladni in poletni meseci so čas, ko je vreme lahko zelo nepredvidljivo. Veliko skrbi povzročajo močne nevihte, ki jih lahko spremlja tudi toča. Karoserija avta pa je izpostavljena številnim poškodbam in drugim nevšečnostim, če ne najdemo primernega zatočišča. To pa je skoraj nemogoče, saj se poleti lahko nevihta razbesni popolnoma nepričakovano. Za vsakega voznika se priporoča zaščita proti toči, ki prepreči poškodbe jeklenega konjička, ko je ta parkiran. Ker pokrije celotno vozilo, zaščiti karoserijo tudi pred manjšimi letečimi predmeti in drugimi elementi.

Zaščita proti toči v vseh vremenskih pogojih

Novejši in tudi starejši avtomobili so dokaj odporni na razne naravne elemente. Kljub temu pa UV sončni žarki, leteči predmeti in drugi elementi hitro pustijo poškodbe na barvi, laku ali celo kovini avta. Najbolj nevarna pa je toča, saj hitro pusti vdrtine v karoseriji. V nekaterih primerih pa lahko tudi razbije vetrobransko steklo, poškoduje žaromete in povzroči drugo škodo.

Cerade za avto ščitijo pred točo in drugimi elementi, ki poškodujejo karoserijo.
Cerade za avto ščitijo vaš avto pred UV sončni žarki in drugimi elementi,ki hitro pustijo poškodbe na barvi, laku ali celo kovini avta. Najbolj nevarna pa je toča, ki pusti vdrtine v karoseriji.

Najbolje je, če uporabimo zaščito proti toči v obliki pokrival in druge dodatne opreme za avto. Ciljati moramo na to, da preprečimo manjšim in večjim kosom toče, da bi prišli neposredno v stik z avtom. Seveda popolne zaščite ne obstaja, vendar lahko kakovostna cerada prepreči poškodbe, ki so posledica fizičnih udarcev letečih vej, toče ipd.

Cerada za avto prepreči poškodbe avto karoserije

Nikoli se ni pametno zanašati na upanje, da nas toča ne bo presenetila. V poletnem času se navidezno popolnoma lep in sončen dan hitro spremeni v besnečo nevihto. Ta pa lahko na vozečih in parkiranih avtih povzroči pravi kaos, tudi če ni toče. Dovolj je že, da močni vetrovi ponesejo v zrak kamenčke, veje in druge elemente. Tako se ni mogoče obvarovati pred praskami barve na karoseriji ter tudi večjimi poškodbami, kot so razbite luči, poškodovana stekla ipd. Odlično zaščito nam nudi cerada za avto, saj skoraj popolnoma prekrije avto. Izpostavljen je samo manjši del koles, kar ne igra vloge. Cerada pa tudi prepreči nepridipravom, da bi videli v vozilo in kaj ukradli.

Avto cerada odvrača tatove

Veliko voznikov se ne zaveda, da lahko z avto cerado odvrnejo tatove in vandale od svojega vozila. Primerno velika cerada za avto pokrije večino avta. Tako prepreči nepridipravom, da bi prepoznali vrsto in proizvajalca vozila. Tako težko ocenijo ali se jim splača opraviti tatvino ali ne. Obenem pa bodo skriti vsi predmeti znotraj vozila, ki bi lahko vzbudili željo tatov, da bi si jih prisvojili. To je izredno uporabno, če moramo svoj avto pustiti na parkirišču, v garažni hiši ali drugje, kjer ne poznamo ali zaupamo, da je varno. 

Vodič za nakup cerade za avto.

Priporočeno je, da vedno vnaprej izmerimo velikost svojega vozila in cerade za avto. Dandanes imajo nekateri prodajalci avto opreme vgrajen poseben iskalnik na svoji spletni strani, ki poišče primerne cerade za določen avto. S tem je zagotovljeno, da bomo izbrali primerno veliko cerado za dimenzije našega avto ali drugega vozila.

V isti kategoriji: