Sončna očala z dioptrijo v specializiranih optikah


Sončna očala z dioptrijo so na voljo v specializiranih optikah. Če imate težave z vidom, nujno potrebujete 100 % UV zaščito ter pravilno optično zasnovana stekla z dioptrijo. To v praksi pomeni, da se svetlobni žarki lomijo pod pravim kotom in na takšen način preprečujejo slabosti, glavobole, ne nazadnje tudi vrtoglavice.

Vsekakor so kakovostna sončna očala poglavitnega pomena za dovolj dober vid ter zaščito pred soncem. Obenem pa so takšen pripomoček tudi modni dodatek. Pri izbiri okvirja za sončna očala smo zato pozorni tudi na to, ali želimo svoje obrazne poteze poudariti ali raje želimo pozornost preusmeriti kam drugam. Optika vam ponuja pestro ponudbo okvirjev. Vsak med vami lahko najde kaj zase, če si boste vzeli dovolj časa za izbiro.

Sončna očala z dioptrijo so na voljo v specializiranih optikah. Če imate težave z vidom, nujno potrebujete 100 % UV zaščito ter pravilno optično zasnovana stekla z dioptrijo.

Ustrezna izbira okvirjev za sončna očala z dioptrijo

Očala torej dandanes ne predstavljajo samo pripomočka za boljši vid ter zaščito pred soncem, temveč tudi zelo zanimiv modni dodatek. To velja za vse vrste očal, ne glede na to, ali gre za sončna ali korekcijska očala. Vsaka od omenjenih lahko z ustrezno izbranim okvirjem močno poudarijo vaše obrazne poteze. Prav tako jih lahko z njihovo pomočjo skrijete ali pa pozornost preusmerite v druge, bolj zanimive detajle.

Različne optike vam ponujajo veliko možnosti za izbiro ustreznih okvirjev za očala. Vaša naloga pa je, da si vzamete dovolj časa in temeljito preizkusite okvirje. Izbrani okvir se mora ne nazadnje dovolj dobro ujemati tudi z vašo osebnostjo. Na sploh pa se očalni okvirji med seboj razlikujejo predvsem glede na material, namembnost, barvni odtenek, velikost ter obliko.

Teža sončnih očal z dioptrijo

Dejstvo je, da material okvirjev za očala narekuje njihovo težo. Bolj masivni so praviloma okvirji iz umetnih mas, ki omogočajo različne oblike, barve ter vzorce. Takšni okvirji so primerni tudi za sončna očala z dioptrijo, ker se v masivni okvir zlahka lahko skrije debelo steklo. Eden od vodilnih materialov za izdelovanje okvirjev je zagotovo plastika. Zanjo je značilno, da je zelo prilagodljiv material, prav tako tudi trden in odporen na vroče ter hladno.

Je pa res, da se plastični okvirji v primerjavi s kovinskimi precej hitreje zlomijo, prav tako lažje zgorijo in so bolj izpostavljeni staranju ter sončnim žarkom. Posledično hitreje zbledi tudi barva.

V isti kategoriji: